SNL-listan


S = Singel, A = Album, EP = EP

MONCRIEFF  What ama I here for (S)     
Datum:2023-02-02Label: EnergieHemsida: moncrieffmusic.com/Releasedatum: 2023-02-03
Efter att ha släppt sin hyllade EP “Warm” 2022 och genomfört en mängd spektakulära och utsålda konserter runt om i Europa, är irlandsfödde Moncrieff tillbaka med en helt ny singel. “What Am I Here For” släpps den 3 februari via den tyska labeln energie (BMG). En bejakande positiv låt, full av livets berusning - om nyvunnet engagemang och förälskelsens klarsynthet - ska förhållandet räddas måste det göras nu, innan det är för sent.

Chris Breheny (aka Moncrieff) drabbades av två hårda förluster i de sena tonåren, när både hans syster och två år senare även storebrodern gick bort. Musiken blev hans tillflykt. Som ett led i sorgeprocessen flyttade Chris, endast 19 år gammal, ensam till London för att på allvar fokusera på musiken. Det tog inte lång tid innan några av de stora namnen fick korn på honom. En vän tog med honom för att sjunga kör bakom Adele, när hon gjorde en inspelning för BBC, och kort därefter släpptes hans debutsingel 2017, en singel som bl a Elton John lyfte i sitt radioprogram på BBC.

Moncrieff släppte sin EP “The Early Hurts” 2019 och fortsatte att utveckla sitt låtskrivande. Han berättade: “Nu har jag verktygen att skapa något väldigt personligt, enkelt och direkt, som inte behöver pukor och trumpeter för att förmedla en historia. Musiken har alltid varit linsen jag sett världen igenom, mitt sätt att bearbeta mina känslor”.

Singeln “Warm”, hämtad från EP:n med samma namn och som släpptes 2022, gick in topp 10 på irländsk radio och han fick möjlighet att framträda i tysk TV.

Nu är han alltså tillbaka med ny musik, efter det som troligen är hans galnaste månad någonsin - 25 gig i 12 länder under 33 dagar. Vi kunde bl a se honom som förband till The Script på Berns i november 2022. Håll ögonen på Moncrieff!

CHINOX  Nej så tjock du har blitt – OKVH EPA Remix (S)     
Datum:2023-02-02Label: Atenzia RecordsHemsida: Releasedatum: 2023-02-10
Chiniox hit/kult-låt "Nej så tjock du har blitt" är en klassiker i EPA- och raggarbilar såväl som på danser och fester. Originallåten har haft en bra bit över en mijon streams och har sålt väldigt många ex på CD. Låten streamar dessutom bra i Norge med Norges största dansband- Ole Ingvars och även Fernandoz har haft en stor hit med låten. Så den är verkligen känd. Och perfekt för att göra en EPA-remix med. Till hjälp har vi tagit OKVH som är riktigt populär med sina mixar på Soundcloud med miljontals streams. Olle (OKVH) har varit sparsam i verserna så det är lätt att sjunga med och sen har han valt att bygga upp låten till refrängen där "dunka dunka" bassen får jobba extemt mycket. Mycket snyggt mixad version för fansen av den genren och det med en låt som redan i sig själv är väldigt stor!

PHILIP JÄRVENPÄÄ  Where I belong (S)     
Datum:2023-02-02Label: Indigo MusicHemsida: Releasedatum: 2023-02-07
Philip Järvenpää är en av de största sångarna de har i Finland just nu. Låten är en nyskriven, countryinspirerad låt med stor orkester, live stråk och personlig tolkning. Sån här musik görs inte varje dag. Philip är bara 22 år och har redan fått en enorm publik på sina liveframträdanden. Har haft flera hits i Finland. Han var ute och spelade med Olle Jönsson ifrån Lasse Stefanz och Kalle Moreus förra året och då upptäcktes han av en ny publik

SCHYTTS  En mycket bättre man (S)     
Datum:2023-02-02Label: Delate MusicHemsida: www.schytts.seReleasedatum: 2023-02-10
Schytts, det legendariska dansbandet som haft massor av svensktoppshits "is still going strong", sångaren Peter Danielsson har stått bakom micken i 15 år. Bandet lirar inte bara till dans, utan lika ofta på företagsfester och i konserthus. Det här är en klassisk Schytts-låt

LASSE SIGFRIDSSON  Det regnar och regnar – EPA Remix (S)     
Datum:2023-02-02Label: Lars Sigfridsson ABHemsida: Releasedatum: 2023-02-10
Lasse Sigfridsson som är Lasse i bandnamnet Lasse Stefanz bjuder här på en epa-remix på en av Lasse Stefanz allra största hits - Det regnar och regnar. Lasse lirade in den på sitt Nashville-album "Back in Nashville" i en riktig skön hillbilly-proddad version. Han tyckte den var perfekt att göra om till en epa-remix ,och visst hade han rätt. Låten som är en klassiker funkar hur bra som helst och kommer bli en riktig favorit i bilarna under våren!

STREAPLERS  Raggarkung (J.O.X. EPA remix) (S)     
Datum:2023-02-02Label: StreaplersHemsida: www.streaplers.seReleasedatum: 2023-02-10
En av de största låtarna i raggarbilar och epatraktorer under många år är "Raggarkung" med Streaplers. Låten har en bra bit över 3 miljoner streams och ligger hela tiden topp 5 bland bandets mest populära låtar. Även live är låten otroligt populär och vart bandet än kommer så är det raggarbilar och A-traktorer som kommer fram och ska snacka. Streaplers är väldigt poppis i dessa kretsar helt enkelt. Därför är det SJÄLVKLART att låten ska få sig ett ansiktslyft och en EPA-remix och då gjord av J.O.X som remixat våra mest populära EPA-låtar med Scotts, Fernandoz, Casanovas, Danzbanderz och The Playtones. Resultatet är en GRYM version som kommer bli en dunderhit för de som gillar dessa mixar.

DANZBANDERZ  Stompalång Tut pling Sång (S)     
Datum:2023-02-02Label: Atenzia RecordsHemsida: Releasedatum: 2023-02-17
Stompalång Tut Pling Sång är den ultimata danslåten för alla åldrar! Danzbanderz grymt svängiga dansbandversion av Babblarnas superhit kommer att få hela familjen att röra på fötterna. Garanterat! Babblarnas original är enormt populär och Danzbanderz har tagit melodin och dansbandifierat den på ett otroligt charmigt sätt. Slå på musiken och förbered dig för en fest när Danzbanderz - Stompalång Tut Pling Sång spelas! Perfekt för partyt, dansa med barnen eller bara att bli glad till. Den bredaste dansbandslåten genom alla tider? Absolut.

MONA G  
 1. Tunna skivor
 2. Jag vill se dig när du vaknar
     
Datum:2023-02-02Label: Atenzia RecordsHemsida: Releasedatum: 2023-02-17
Producerad av Dennis Lagerqvist

LINUS ZANDER  Roll on (S)     
Datum:2023-02-02Label: Zander MusicHemsida: Releasedatum: 2023-02-17
Nytt år och nyskriven låt av Linus och hans pappa Niclas med ett grymt sväng. Linus visar vilket oerhört svängig pianist han är och det här är rocknroll/rockabilly i riktigt hög klass. Det här är alltså den första av ett antal singlar Linus planerar att släppa under våren

ROGER RÖNNING  När du lånar mig dina drömmar (S)     
Datum:2023-02-02Label: PRM RecordsHemsida: www.rogerronning.comReleasedatum: 
Saxofon är något som alltid har passat Roger Rönnings musik, vare sig det bidragit till en urban, nattlig känsla eller representerat en strimma sol. Det senare hörs i låten ”När du lånar mig dina drömmar". Låten är hämtad från Rogers album "Känslor har ingen ålder" som släpptes tidigare i höstas.

”Låten beskriver ett tillfälle när min då sexårige son ville visa mig en sak i ”skogen”, som bara var en liten dunge. Det var under en tid som jag jobbade för mycket, höll på att gå in i väggen och hade tappat perspektivet. Utan honom hade jag gått direkt till bilen och missat allt det magiska som han såg. Det blev en tankeställare och fick mig att undra vad jag höll på med”, säger Roger Rönning.

Ända sedan Roger Rönnings albumdebut med ”Rötter” har den svenske kultartisten i klassiker som ”Tiden bara går”, ”Det händer bara en gång” och ”Taxi 455” beskrivit känslor och funderingar som karakteriserar oss människor, oavsett vilken ålder som står i passet. Kärlek. Vänskap. Människans längtan, förmågor och tillkortakommanden. Att fånga ögonblicket och se det stora i det lilla där tankar och toner kompletterar och förstärker varandra. Med musikalitet, låtskrivarförmåga och klokskap påminner Roger oss om vad som egentligen är viktigt i livet. Det sker med ett varsamt tilltal som känns som en frisk fläkt i ett allt mer bedövande brus. Genom att inte haka på trender blir Roger Rönning paradoxalt nog mer relevant än någonsin.

PEPPE EKBERG  Kom min älskling (S)     
Datum:2023-02-02Label: BacketmusicHemsida: Releasedatum: 
Artisten, musikern och låtskrivaren Peppe Ekberg började sin musikaliska resa som trummis i olika lokala band i Södertälje. 2004 började egen musik med egna texter att skapas. En härlig känsla, att få berätta och beskriva, det lilla i det stora, om livet, framgångar, misslyckanden och om den hungrande längtan som finns i oss alla.

Peppe har spelat på väldigt många ställen och även medverkat på Visfestivalen Stallarholmens Visdagar tillsammans med Louise Hoffsten och Jack Wreesvijk. Peppe har varit i finalen i P4-Västmanland musiktävling samt samarbetat med många musiker, artister och producenter, som bland annat Quincy Dahlbäck, Mats B Olsson, Niklas Bergström (Nox Studio), mm.

Nu är nya singlar och ett album under produktion, tillsammans med skivbolaget Backetmusic där Peppe har skivkontrakt.

BLANDADE ARTISTER  Blue Shamrock Music - February 2023 (A)     
Datum:2023-02-02Label: Blue Shamrock MusicHemsida: blueshamrockmusic.comReleasedatum: 
 1. VANESSA BOURNE: I wanna be loved like that
  International, Award-winning, Australian Singer/Songwriter Vanessa Bourne is thrilled to release another great song to radio from her album ‘GIVE ME A BREAK’. ‘I Wanna Be Loved Like That’ is pure traditional upbeat country and it’s about wanting to find love like everyone else. This song is written by Tammy Jo Varney & Curt Ryle. Vanessa would like to thank every radio DJ that supports and promotes her music and is hopeful this song will be on their playlist like her other songs.

ANTON FERMHEDE  Big North (A)     
Datum:2023-02-01Label: Rootsy MusicHemsida: antonfermhedemusic.com/Releasedatum: 2023-02-17
Anton Fermhedes nya album »Big North« släpps i februari 2023. ”Big North” spelades in i Los Angeles och Sverige, live i en tagning för att fånga atmosfären i rummet och den råa känslan hos Anton och hans band. Tio låtar för olika stunder i livet, kryddade med både solsken från Kalifornien och höststormar från den svenska västkusten.

I musikbranschens ständiga strävan efter att etikettera och genre-indela, tar man ibland till och med hjälp av geografin. Southern soul och sydstatsrock är par exempel. Och så har vi det svårdefinerade Westcoast - en melodisk sammanblandning av pop, soul och jazz. Med rötter i den klassiska sextiotalspopen, typ Beatles och Beach Boys. Och i countryrock à la Eagles och Poco

Anton Fermhedes musik är både amerikansk Westcoast och svensk Västkust, formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar men även höststormar och granit. Det musik som berör på riktigt. Folkpop med vackra, omedelbara melodier, men inte utan vemod och mörker

Anton Fermhede upptäcktes när han spelade musik i ett trapphus i Göteborg. 2016 kom debutalbumet ”False Dawn”, och 2019 släppte Anton Fermhede sin EP-serie Common Sense pt I och II, en samling finstämda låtar om hjärnan och hjärtats fina men skrämmande labyrinter.

MARY ELIZABETH REMINGTON  In Embudo (A)     
Datum:2023-02-01Label: Loose MusicHemsida: Releasedatum: 2023-02-10
In a log cabin by Moose Brook in Hardwick Massachusetts is where Mary Elizabeth Remington grew up with her parents and brother. She was always a creative soul, painting and making artworks throughout her childhood and eventually graduating from MassArt. She travelled to farms to work the earth, to stone yards to cut stone, and to the rivers and oceans to dig for clay, finding rich meaning and potent metaphor for her stories and songs. In the summer of 2013 Mary spent a week at the Kerrville Folk Festival and sang her songs to an audience for the first time. This adventure turned her on to the idea that she should share her songs. "The thought of someone humming one of my songs while they are crafting, wandering, or going through a difficult time makes me feel closer to all of humanity” says Remington. "There is a deeply magical and mysterious core to each of us, and when I sing, I connect to this part of myself.”

When her friend Adrianne Lenker of Big Thief heard Mary sing, she insisted that they make an album together. The ensuing recordings were made using full live takes onto a 4-track in a cabin edged up along the Rio Grande in Embudo, New Mexico, hence the album’s title. Lenker joined Remington on vocals and played acoustic guitar, Mat Davidson of Twain added guitar, bass and vocals, whilst Big Thief’s James Krivchenia played percussion and recorded the album.

Here Mary describes the time recording the album, “The dry desert air and vast clay coloured landscape brought inspiration and calmness to the process of creating music together. Each day I would start to sing, the three of them would begin jamming and after a little while James would hit record. We were recording fresh moments, not overworked or overthought. There were plans to do some overlays, but when we listened to the takes, we all thought, that’s it; leave it just as it is.”

In Embudo will be released on 10th February on classic black vinyl LP, CD and digitally.

REXORIA  Paradigm (S)     
Datum:2023-01-31Label: Black Lodge RecordsHemsida: blacklodge.se/artists/rexoria/Releasedatum: 2023-02-03
Music & Lyrics: Fride Ohlin, Martin Gustavsson, Jonas Gustavsson

ENDED  Collateral (S)     
Datum:2023-01-31Label: Melodic Passion RecordsHemsida: melodicpassion.com/artists/ended/Releasedatum: 2023-02-03
Music & Lyrics: Micky Bergqvist, Lars Granat, Björn Granat, Peter Janflod, David Källberg

ERIKA JONSSON featuring AMANDA ÖRTENHAG  Mother with a dream (S)     
Datum:2023-01-31Label: Hemsida: erikajonsson.seReleasedatum: 
En av Sveriges bästa kvinnliga Countrtartister Erika Jonsson tar med sig Amanda Örtenhag med sin silkes röst på låten "Mother With A Dream" från hennes senaste album "Rootless". En hyllning till Erikas dotter. Följ Erika på hennes Facebooksida

SIMON KIURU  Att man aldrig nånsin lär sig (S)     
Datum:2023-01-30Label: Hemsida: Releasedatum: 
Låten är skriven av Kent Matsson – Mats Larsson. Medverkande musiker: Trummor: Patrick Lax, Bas: Marcus Söderström, Pedal Steel: Conny Ohlson, Keyboards, Saxofon, Gitarrer och Körer: Tom Käldström

RNS feat ONYX  Acropolis (S)     
Datum:2023-01-29Label: Universal Music GreeceHemsida: Releasedatum: 2023-01-24
RNS, one of the most esteemed rap groups in Greece with more than 25 years of music career are collaborating with the legendary US hip hop group Onyx, which counts more than 35 years of music career.

Their new track is called “Acropolis” – it is a hardcore, fierce rap / hip hop track distinguished by old school sound and fiery vocals and flows.

GREG HUDIK  
 1. I´m already missing your face
 2. Don´t waste my time
     
Datum:2023-01-29Label: Platinum Records NashvilleHemsida: Releasedatum: 2023-01-26

DE LYTTAS KAPELL  Portens kapell (S)     
Datum:2023-01-29Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-02-14
De Lyttas Kapell fortsätter släppa nytt.

Den här gången flirtar det gotländska Kapellet med country. "Portens kapell" - En sång om de äldre männen som blev kvar. Där ensamheten fått grepp då frun gått bort. Vännerna lika så. Barnen har egna familjer och ont om tid. Det smärtar i knän och rygg. Gården är ren och tyst, prydlig och tom. Han sitter på verandan, i gungstolen och minns saknar och önskar kraften fanns kvar. Sprött piano. Strommande akustisk gitarr. Så kommer en flodvåg av tunga trummor och tryckande bas. Allt uppbackat och tillpetat med countrygitarrernas twang. Sneda körstämmor som enbart fungerar om man har rätt attityd.

Portens kapell släpps officiellt 14 feb, alla hjärtans dag.

De Lyttas Kapells närmsta framträdanden:
 1. P4 Gotland live: 17 feb.
 2. Mat och Musik på Restaurang Bolagets backroom i Visby: 17 feb.
 3. P4 Västmanland live: 24 feb.
 4. Västerås Global living: 24 feb. Förköp slut, finns entrébiljetter.
 5. Uppland Skebobruk Skebopuben: 25 feb.
 6. Västerås igen: Konsthallen: 26 feb.
De Lyttas Kapell. Johan Seige: Sång gitarr munspel. Hasse Tholin: Bas kör. Pontus Nordborg: Leadgitarr piano kör. David Cedergren: Trummor.

PARMAS  En ros till far (S)     
Datum:2023-01-28Label: Hemsida: Releasedatum: 
Parmas fyller 50år och är troligen Finlands äldsta Dansband. Ny inspelning på låten ”en ros till mor” fast nu som ”en ros till far” i duett mellan far och son.

Medverkande musiker: Keyboards, gitarrer och kör: Tom Käldström. Trummor och slagverk: Patrick Lax Bas: Marcus Söderström Pedal-steelguitar: Conny Ohlsson Dragspel: Niclas Olén

EMMECOSTA  Effort (S)     
Datum:2023-01-28Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: Releasedatum: 2023-01-27
Efter att ha släppt singlarna ‘White River’ och ‘UmaybeU’ är den atmosvärsika drömpop trion Emmecosta tillbaka med en tredje förtrollande singel i ‘Effort’ med release-datum den 27 februari 2023. Efter en tystnad på fem år ger de tre singlarna en aptitretande försmak för vad som finns att vänta i det efterlängtade debut albumet ‘Overnight’ som släpps den 14 april i år.

Ursprungligen från den lilla italienska kuststaden Positano har post-club trion huserat i Göteborg under de senaste sju åren. Nu har två tredjedelar av gruppen följt sina rötter tillbaka till italiensk mark och efter att ha landat i Milano, skapat det nya materialet med utgångspunkt från sin svensk-italienska länk. Nu förbereder sig trion för den annalkande releasen av den efterlängtade debutalbumet 'Overnight', med ‘Effort’ som sin tredje singel.

Som kontrast till gruppens karaktäristiska post-club sound, som hyllats av bland andra Complex, Noisey, Clash och Stereogum, highlightar ‘Effort’ en mer melankolisk och skör sida av den versitala trion. Singeln inleds intimt och akustiskt för att sedan blomma ut i en symfoni av experimentella samples, omslutande syntar och förföriska melodier.

De mjuka vokala harmonierna som fyller det elektroakustiska ljudlandskapet för tankarna till artister som Bon Iver. Med sin ambienta ljuddesign och det betryggande repetitiva beatet förmedlar ‘Effort’ en känla av sorgsen acceptans. Singlen, tillsammans med albumet i sin helhet, har en grubblande atmosfär och utgör ett soundtrack att vandra hem till efter en natt på klubben, med gryningen och dimmiga tankar som enda sällskap.

Effort ackompanjeras av en musikvideo av Christian Szczerba, som spelar på låten mörka natur. En handhållen filmkamera fångar en bortglömd plastpåses ensamma färd genom ett nattligt Paris. När det ambienta beatet gör sig tillkänna uppenbarar sig även oväntat trippiga animationer av havsvarelser som simmar över det öde storstads-landskapet, innan videon till sist visar hur plastpåsen möter sitt våldsamma slut.

PELLE EKERSTAM feat PERNILLA ANDERSSON  Skärvor av silver (S)     
Datum:2023-01-27Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-27
”Skärvor av silver” med Pelle Ekerstam feat. Pernilla Andersson är en suggestiv låt som lyckas förmedla både kärvhet, värme och mystik. Pelle skrev den ursprungligen som en visa på akustisk gitarr. Därefter kom han på den basgång som i sin tur gav producenten Johannes Berglund idén att ge låten mer elektroniska vibbar.

”Skärvor av silver” beskriver Pelle som ”en reflektion om livets litenhet i förhållande till tid och rum – hur något till synes litet kan bli obeskrivligt stort”. Låten är en duett – men inte en traditionell sådan, där vokalisternas turas om att sjunga, utan en där de sjunger unisont. Pelle funderade en tid på vem han ville sjunga den med. När han hörde Pernilla Anderssons låt ”Samma dag som Elvis” på radion föll allt på plats. ”Dels för att det finns ett släktskap mellan låtarna harmoniskt. Men också för att vi, trots att vi känner varandra och har mycket gemensamt, faktiskt aldrig har gjort något tillsammans musikaliskt. Pernilla var i sin tur glad att vara tillfrågad: ”Jag tycker Pelle skriver så bra låtar, så när jag fick frågan var det ingen tvekan från min sida att tacka ja. Jag tycker det blev väldigt fint, våra röster ihop.”

Det är ingen överdrift. Deras röster harmonierar på ett nästan märkligt sätt: en kombination av timing och kompatibla röstklanger gör nästan att en tredje, unik röst framträder. Något som gav texten ännu mer lyster och fullbordade den redan spännande ljudbilden.

Pelle är född i Värnamo men bor i Stockholm sedan 1996. Pelle gav tidigare ut musik på engelska under namnet A Beautiful Friend, men valde 2020 att börja ge ut låtar på svenska under eget namn. Sedan dess har det blivit en lovordat EP och ett antal singlar som både roterat i radio och via streaming. Han har också turnerat som gitarrist med flera av våra största artister, däribland flera turnéer med Lisa Miskovsky respektive Eva Dahlgren. Senast medverkade han på Evas ”En blekt blondins hjärta – Vintage tour”, som avslutades med en utsåld konsert på Avicii Arena i Stockholm i december 2022.

PERIFERI  Kontroll (S)     
Datum:2023-01-27Label: Hemsida: periferi.infoReleasedatum: 2023-01-27
Killarna i Periferi berättar: "Denna låt föddes i en mörk & trång garage-studio i Strängnäs. Efter många år av gig och musiktävlingar lyckades vi få till en session bokad på en av Göteborgs mest legendariska studios – Nacksving. Här kunde vi tillslut fullborda låten. Göra våran version av en klassisk Soul/funk track från 70-talet, med catchiga hooks och moderna rap-verser. Från en otroligt catchig hook till en rysnings framkallande harmonik kan man säga att vi helt tappat kontrollen över våran egen förmåga . Detta är oss till 100% - Detta är Periferi"

Periferi är fyra 20-åriga killar som har skapat musik ihop sedan 2018. Med rötter i Strängnäs, Eskilstuna och Stockholm träffades de på Kulturama gymnasium. Periferi är groovigt med modernt hiphopsound inspirerat av allt från 70-talets soul till dagens funk. Med texter som speglar hur det är att vara ungdom i dagens samhälle bjuder dom på ett gung som bara kan beskrivas som en stor fest. Deras vision är att lyfta fram själen i svensk hip-hop och beröra en stor målgrupp med deras passion och självkänsla. På scen bjuder dom på fartfylld energi som utstrålar mängder av energi och positivitet.

FREDRIK FURU  Amerika (S)     
Datum:2023-01-27Label: Pine3 FredrikHemsida: www.fredrikfuru.comReleasedatum: 2023-01-27
”Från en liten stad till en bulevard, satsa allt du äger lämna inget kvar” I sin nya singel ”Amerika” blickar Fredrik Furu tillbaka mot en oförstörd tid i det som många har sett som möjligheternas land. Där stjärnorna på bulevarden i Hollywood blev symboler för att lyckas.

- Jag spelade in mina två första soloalbum i en studio i Los Angeles och visst innehåller låten en massa känslor som är självupplevda. En blåögd och nykläckt artist från Österbotten flög över Atlanten för att skapa sin egen musik. Det är en upplevelse och en tid i livet som på många sätt gav perspektiv och formade mig till den person jag är idag.

”Vi hade alla korten i vår hand, förtrollad tid, förlovat land. Och allt vi nånsin tvivlat på försvann, två hjärtan samma brand”


Låten har både ett jag-, ett du- och ett vi perspektiv och bottnar i den gemensamma drömmen om ett nytt liv i ett annat land. Men när livet kommer emellan går det inte alltid som planerat. Drömmar förändras och man växer ifrån varann.

- Idag har den amerikanska drömmen inte samma klang för mig, men jag är svag för nostalgi och ibland är det skönt att gotta sig i den känslan. Det här är helt klart en av mina favoritlåtar på den kommande skivan.

Fredrik Furus album ”Ögonblick” släpps den 3 mars och den 9 mars är det premiär för Ögonblicksturnén 2023 i Jakobstad. I april släpps den finska EP:n ”Levottomat kesäyöt” och till sommaren får turnén en tvåspråkig fortsättning.

ADNA  Darkness born in youth (Gryr remix) (S)     
Datum:2023-01-27Label: Despotz RecordsHemsida: www.adna.seReleasedatum: 2023-01-27
Adna’s musik har haft mer än 50 miljoner streams, och hennes melankoliska lo-fi doftande alt.pop har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter. Efter släppet av hennes mycket framgångsrika fullängdare 'Closure' från 2017, ett album som prisades av många - Stereogum, CLASH, The Line Of Best Fit, DIY och många fler, så släppte Berlin-baserade sångerskan och låtskrivaren Adna sitt fjärde fängslande album "Black Water" i slutet av 2021 via Despotz Records

Gryr är uppvuxen på en liten ö i skärgården och konstaterar att musiken han nu gör är en resa tillbaka till de rötterna. Han minns att han gick runt klipporna nära havet medan han lyssnade, tittade på och njöt av moder naturs ibland mörka och enorma kraft. Gryr är definitivt ingen nykomling när det kommer till att göra eller spela musik. Som medlem i flera band, som DNKL och Immanu El, och omskriven i bl.a. The Guardian, Highsnobiety, The Fader, etc, så har han spelat på scéner som Boiler Room, Roskilde, SXSW och Way Out West samt öppnat för Com Truise och Tycho.

dna berättar om sitt nya album Black Water, "Jag har alltid funnit tröst i att skriva mörka och dramatiska låtar, men någon gång började det ha motsatt effekt på mig och jag ville också utforska ljuset, eller åtminstone, istället för att uttrycka mig genom uppenbar sorg, försöka vända det till något lekfullt istället. Black Water handlar om denna process, och jag tänker på albumet som ett introvert album om känslighet och ursprung och processen att acceptera kärlek.”

Inför släppet av Black Water 2021 hade Adna släppt tre vackert melancholiska album; 2014 års 'Night', 2015 års 'Run, Lucifer' och slutligen albumet 'Closure' 2017. Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, det är fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattande och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat hennes melankoliska pop.

NANNE  The Carpool Karaoke Song (S)     
Datum:2023-01-27Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-27
Hej, här kommer Nanne Grönvalls engelska version av The Carpool Karaoke Song som släppts idag - tillsammans med en helt underbar, animerad video. Videon är skapad av serietecknaren Jimmy Wallin, som har animerat, och tillsammans med regissören Henric Brandt har de skapat en historia som lotsar Nanne och hennes väninnor runt i alla möjliga och omöjliga miljöer. Låten uppmärksammades av ingen mindre än James Corden, som även visade hennes framträdande i sin show The Late Late Show och bjöd in Nanne till en gemensam karaoke-session. Nanne åker till USA i vår och då håller vi förstås tummarna för att det kan bli av!

BLANDADE ARTISTER  Blue Shamrock Music - January 2023 (A)     
Datum:2023-01-26Label: Blue Shamrock MusicHemsida: blueshamrockmusic.comReleasedatum: 
 1. CLAYTON SAUNDERS: Little Cinderella
  ‘Little Cinderella’ is about a father's love for his precious 5 year old daughter. They have a very close and unique bond. The father knows that no matter who comes to win her hand, they'll never understand the deep connection between them as father and daughter. He will do anything to ensure that his beautiful little princess is never left wanting and will do all in his power to give her every opportunity to experience a fulfilling and joyful life. I'm certain there are many fathers out there with young daughters who I believe this song will resonate with.
 2. CATHY DOBSON: I got a feeling
  ‘I Got A Feeling’ is a universal story of young love. It is a relationship many frown upon, unsure of the age of the lovers and the suitability of the young man. Nevertheless, their love is strong and no one can stop them pursuing their dreams of being together. The release of ‘I Got A Feeling’ coincides with the release of Cathy Dobson’s album ‘Living in Mediocreville’ on Friday, January 27th and available on all digital outlets. It is track 2 and the 4th song release off the 10 track album. Recorded in Edithvale, Melbourne with Damian Cafarella and Lachlan Bryan at EOR studios, ‘Living in Mediocreville’ is a 10 track album with 9 original songs. Album cover artwork is by Tracey Roberts. ‘I Got A Feeling’ artwork by Caitlin Dobson.
 3. GLENN LEVI: Here´s to her
  Hi, I’m Glenn Levi from Perth Western Australia, and this is my new single entitled “Here’s To Her.” My previous songs are all about personal experiences which I have encountered through my life, but the most important experience is the life I share with my biggest supporter who is always there to share all my ups and downs and is there to pick me up when I fall. Of course, I’m referring to my lovely wife Tracy whom I love very much, so to her I dedicate this song.
 4. LANCE FRIEND: My home Australia
  After a long pause in momentum, like all other musicians Lance Friend is looking forward to getting back on the airwaves with his new upbeat, feel good Aussie song. Lance has managed to put a clever spin on a look at our wonderful country with his cryptic lyrics referencing iconic locations and landmarks. Written by Lance, produced by Brandon Radford and featuring Australia’s finest country musicians including Troy Cassar-Daley on didgeridoo, ‘My Home Australia’ is a long-awaited release following the success of ‘Ned Kelly Said’ in 2019.
 5. KERRIGAN La-BROOY: Lead me back home
  “This is a powerful song, guaranteed to pull at the heartstrings of all those who hear it, leaving a haunting presence and an irresistible desire to listen to it over and over again. It’s perfect for anyone who feels that life has lost its meaning and for those who are looking for a way back home – or even for those who know of such a person. The melody is catchy, the lyrics are touching, the vocals are captivating and the meaning is compelling.”
 6. CHRIS "BOOTS" LEE: This is Australia (2023)
  ‘This Is Australia’ is one of the few songs that Chris ‘Boots’ Lee has written on his own. He created this ballad with an intense desire to express his love and gratitude for the country that he now calls home, while explaining to his friends and family across the world about the many wonderful things that make Australia such a land rich in pride, resources and fellowship. From the lush countryside in verse one, to the country’s love of sport in verse two, Australia has a little bit for everyone. The bridge and last verse pay loving tribute to our servicemen and women who both in the past, and currently give their all to keep us safe and free. The song ends with a tribute to the volunteers and neighbours who lend a hand when things get rough. I hope that you enjoy my dedication to the country that I love.
 7. MERRI WINTER: Snowman
  This song was given to me by Bob Harvey in Northern NSW when I was singing there in the ‘80s/’90s. It’s a true story of what he witnessed when he was travelling in Southern USA. I released it on a cassette back then but Bill Chambers has always loved the song and wanted me to redo it. I think Bob would possibly have passed by now and I have never been able to track him down again. I think the song is self-explanatory…. a drug addict waiting for her cocaine dealer who never arrived. – Merri Winter
 8. DONNA FISK: Be
  Donna Fisk celebrates her brand-new album release, ‘Be’ with its 4th radio single & title track ‘Be.’ All 3 singles, released consecutively prior to the album’s release, have rocketed to No. 1 on the Country Charts ! The simplicity of ‘Be’ captures the essence of great songwriting and lulls you to a supercool ‘Less is Best’ ride to the country. Donna Fisk continues to produce fine country music….. ‘Be’ is another sweet addition & the promise of so much more on the horizon ! Audio
 9. SHELLY JONES BAND: Three grey hairs
  Three Grey Hairs’ is the latest single release from the Shelly Jones Band’s highly successful album, ‘Proceed With Caution’. Written by Shelly and Lester, ‘Three Grey Hairs’ is simply a light-hearted look at ageing and all the twists and turns that come with it. This latest release follows what has been an amazing year for the award-winning husband and wife duo, achieving three consecutive #1 hits and setting a new Chart record for their single ‘Country Style Music’ in 2022.
 10. ANNE FRASER: The rains on Uluru
  The Rains On Uluru was born from a profound memory that I have held onto for thirty years. My love of this country and the land has become the focal point of my songwriting along with a respect for the people of our First Nations. I stood there staring up at the rock after a long drive from Adelaide, my first time to visit Uluru and my first time in the Northern Territory. I watched in awe as the rains came down that day, it had been several months since this had happened and the sight of the water cascading down the rock took my breath away. It ran through crevices, it disappeared and reappeared, taking away the dust as it went and revealing such beautiful colours with its wash. The water fell in earnest looking like many individual waterfalls all around the rock, the birds were singing, so happy to see the rain. The dirt at our feet turned to mud, the car took on a new look and I could feel the sweat under my hat running down the back of my neck, leaving trails of red as it went. I couldn’t believe the size of this magical rock, standing there so proud and prominent in the landscape. Nature was at its best, trees were glistening and wildlife ran and glided wherever its home was to be. The rain felt like a blessing and the sky was sending a reward to the Northern Territory that day. I am forever grateful that mother nature gave me this experience and even though it took several years to form into a song, I know my mind stored it in memory for it to be released in perfect timing. And I’ll never forget, the vision I met, the red rock with rain pouring through And I’ll never forget, my best memory yet, the rains on Uluru.
 11. AMY RYAN: Diamantina dreaming
  Amy has taken what was originally an Australian Bush Poem, written by her father Andrew Ryan and turned it to song about a very special remote region of far western Queensland, Australia. Folklore says, “Once you visit the Diamantina it never leaves you.” ‘Diamantina Dreaming’ is on Amy's EP, ‘Our Land’, which has just been released and can be purchased via Amy’s website at https://www.amyryanmusic.com/

LAZY QUEEN  4th Contact (S)     
Datum:2023-01-26Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: www.lazyqueenband.comReleasedatum: 2023-01-26
Norska New York-punkarna Lazy Queen visar sin talang för introspektion på nya singeln "4th Contact". Den nya singeln är, tillsammans med tidigare släpp "Option To Nothing" och "243 New, Moon", hämtad från deras kommande EP "Growing Pains" (släpps 14 april 2023 via Icons Creating Evil Art).

När Lazy Queen återvänder till sin långvariga samarbetspartner Morten Øby för den nya skivan, sker en dramatisk förändring från impulsiviteten på "Option To Nothing" när "4th Contact" sakta går genom en förnyad känsla av självmedvetenhet med elektroniska inslag som dyker upp som ett ledstjärna. Henrik García Søberg förklarar "4th Contact" mer i detalj: - "Om jag har lärt mig något från det senaste året så är det att tillväxt är extremt - det är kontrast och dualitet. Det är helande och smärta i ett. Det är ofullkomligt. Så med denna period av förändring och tillväxt som band, för oss som individer och som grupp, samt som katalysatorn för skrivandet av Growing Pains som helhet, är det mycket logiskt för mig att det materialiserades i både den hårdaste och mjukaste låten vi har gjort om ett tag. "Option To Nothing" är det förstnämnda och "4th Contact" är det senare."

Efter deras framgångsrika showcase-helg på by:Larm i hemstaden Oslo i september, är Lazy Queen också glada över att tillkännage nyheten om en uppföljare till EP:n "A Human Reaction". Lazy Queen fortsätter sitt framgångsrika samarbete med Icons Creating Evil Art och släpper nya EP:n "Growing Pains" fredagen i april 2023.
<
Henrik ger en inblick i hur den nya EP:n blev till och förklarar: "Det har skett många betydande livsförändringar under tiden som gått sedan vi skrev och släppte "A Human Reaction" tidigare i år, och jag har verkligen behövt tänka över vem jag är och vad jag ville ha av min musik och bandet, och hela den processen började när vi började sätta ihop Growing Pains. Det har varit en process där man tvingats se frustration, utarmning och självtvivel rakt i ögonen tills man hittar en väg ut eller runt det."

Lazy Queen gjorde entré på den norska musikscenen som en frisk fläkt, och flyttade från New York där colombiansk-norska Henrik García Søberg grundat bandet. Spola snabbt fram till idag och det Oslo-baserade bandet har anammat det nya decenniet med en ständigt föränderlig attityd av acceptans, uthållighet och överlevnad, vilket skapat ett sprudlande soundtrack längs resans gång. Med ett instinktivt öra för melodi och en unik intuitiv känsla av identitet, väver Lazy Queen enkelt ihop harmoniska och disharmoniska element som förvandlas till en rik ljudbild som är leka delar lekfull och rå när bandet sluter samman för att väva samman varje låt. Som CLASH uttrycker det, "deras förkärlek för svängig, punk-influerad elektropop tillåter dem att leverera skärpa med ett stänk av socker". Det är omedelbart. Det är brådskande. Det kräver otåligt din uppmärksamhet.

Det kommer inte som en överraskning att Lazy Queens uppfinningsrikedom har hyllats över hela världen. Lazy Queen har tre stormande EP:s under bältet; 2019 års "A Sigh So Deep", 2021 års "Get Home Or Die Trying" och 2022 års "A Human Reaction" - den sistnämnda släpptes på svenska tastemaker-etiketten Icons Creating Evil Art. Älskade singlar som "Bed/Head" och "Alcohol" fick snurr från Norges egen P3, Storbritanniens BBC Introducing Networks samt BBC Radio 1s Future Alternative show med Jack Saunders, vilket föranledde följande kommentar: "Det här bandet känns som en så sällsynt upptäckt...de känns inte som en kopia, det känns inte som att de försöker vara någon annan än sig själva". Bandet har hyllats av pressen över hela världen, från Kerrang! till CLASH, Rolling Stone France till Rock Sound, Visions DE och Louder Than War. Utöver detta har Lazy Queen hyllats över digitala streamingplattformar, blivit stöttade av Spotifys spellistor: Fresh Finds Global, New Music Friday Norway , The Punk List, All New Rock, 100% Rock, Rock idag och Rock ei ole kuollut och många fler, samt Apple Musics New Music Daily, The New Rock och Flesh Blood.

Lazy Queen består av: Henrik García Søberg (vocals/guitar/bass/keys - they/them), Petter Enger Anderdal (guitar/bass - he/him), Bosse Krogh Kiønig (bass - he/him) and Jørgen Apeness (drums/keys - he/him)

LAUREN MORROW  Only Nice When I'm High (S)     
Datum:2023-01-26Label: Big Kitty RecordsHemsida: Releasedatum: 
Efter drygt tio år som huvudperson i Americana-bandet The Whiskey Gentry, packade Lauren Morrow sina väskor, sin hund, sina katter och sin man och flyttade till Nashville för att sjösätta sin solokarriär. Efter bara några månader släppte hon sin första EP, som kom att hamna på flera årsbästa-listor, bland annat i Rolling Stone. Nu har Morrow spelat in sitt debutalbum "People Talk" i legendariska studion Sound Emporium i Nashville och release är planerad till 31 mars 2023 och redan i april kommer Lauren Morrow till Skandinavien för en längre turné! En fantastisk chans för publiken här att vara med när en stjärna tänds!

Ett första smakprov från "People Talk" är glädjespridaren "Only Nice When I'm High". En självutlämnande och samtidigt humoristisk låt där Lauren Morrow presenterar sitt egna country-sound som influerats av 90-tals indie, Britpop och 80-tals new wave!

PUMPRIXZ  Jag var inte mig själv igår (S)     
Datum:2023-01-26Label: Hemsida: www.pumpan.oneReleasedatum: 
Hej den är bara lilla jag, den sjungande busschauffören som spelat in en ny låt. Under förra året blev det ju inte mindre än 10 nyskrivna singlar men denna gång väljer jag att titta bakåt i min över 40år gamla reportoar och väljer en låt jag skrev 1988 men som aldrig släpptes på nån skiva då. Jag kallar den Jag var inte mej själv igår.

Patric Dimander som jag egentligen heter finns i många former. Jag började i synthband på 80-talet bl.a i bandet Royalty som rönte en del framgång i Sverige. Efter en karriär som keyboardist i olika dansband så valde jag att ta artistnamnet Pumpan och ge mej på Synthpopen igen men från 2022 kallar jag mej Pumprixz med både x och z för säkerhets skull

CALEB TWIDWELL feat JENNY RAE  Be my Valentine (S)     
Datum:2023-01-26Label: Hemsida: www.calebtwidwell.comReleasedatum: 
This song is a heartfelt ballad that carries the essence of true love—inspired by a romance depicting the continuation of life together, taking a moment to embrace the passion of the heart's fire. "Be My Valentine" was written by Taylor Conley as a valentine's present for his wife.

When Caleb heard the tune, he knew this would be the perfect song to kick off the new year. The seductive Harmonies of Jenny Rae accompany the vocals.

LISA MISKOVSKY  Så tänkte jag (S)     
Datum:2023-01-26Label: Despotz RecordsHemsida: Releasedatum: 2023-01-27
På Eljest EP'n samarbetar Lisa bl. a. med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide). Första smakprovet var singeln 'Jag som vann' som kom i november och var det som initierade samarbetet med Annika då hon skrev en svensk text till låten 'Best to Come' som sedan spelades in i en mer avskalad version. Nu kommer ett andra smakprov i form av singeln 'Så tänkte jag'.

Lisa Miskovsky samarbetar med Annika Norlin på kommande EPn 'Eljest', släpper nu singeln 'Så tänkte jag' Singelsläpp 27 januari via Despotz Records EPn Eljest släpps 24 feb och inkluderar radiosingeln/fokusspåret Celiné

ANNA HEIKKINEN & LÄNGTANS KAPELL  Nu sorgsen går jag här - Siks’ oon mä suruinen (S)     
Datum:2023-01-25Label: Hemsida: www.langtanskapell.seReleasedatum: 2023-02-24
På Sverigefinnarnas dag, 24 februari öppnar Anna Heikkinen & Längtans Kapell den första dörren till sitt debutalbum “Omenatango” som släpps 16 mars på Kakafon Records. På albumet bjuder Anna Heikkinen & Längtans Kapell på kraft, stark närvaro och ömsint musikalisk dialog i personliga tolkningar av den finska tangotraditionen. Första singeln “Nu sorgsen går jag här - Siks’ oon mä suruinen” skrevs 1944 under Fortsättningskriget och har fått en personlig betydelse för gruppen.

Med kraft och innerlighet tolkar Anna Heikkinen & Längtans Kapell den finska tangon, och tar avstamp i Anna Heikkinens sökande efter sina finska rötter i Karelen. Där anlade hennes farfar, med hopp om framtiden, en äppelträdgård med 200 äppelträd. Men så kom kriget och allt fick lämnas. Singeln “Nu sorgsen går jag här - Siks’ oon mä suruinen” är en ömsint dialog mellan Anna Heikkinens känslosamma sång på svenska och finska, Ida Gillners lyriska sopransaxofon, Leonor Palazzos kraftfulla cello och Larisa Ljungkrona-Mönttinens dynamiska accordeon. Instrumenten flätas samman av stämsång. Och kanske skulle sångtexten kunna beskriva Annas farmor, eller vem som helst, som liksom henne väntat eller väntar på någon som inte kommer hem igen. Denna tango skrevs av Toivo Kärki och Kerttu Mustonen 1944 under Fortsättningskriget, en tid i Finland då saknaden och sorgen behövde få uttryckas, vilket den gjordes till stor del genom den finska tangon. Låten har transformerats i händerna på kvartetten som går in i den finska tangotraditionen med ett djupt personligt uttryck.

På albumet har kvartetten Anna Heikkinen & Längtans Kapell, fyra musiker med stark konstnärlig integritet och musikaliska bakgrunder inom bland annat argentinsk tango, klezmer och nordisk folkmusik utforskat den finska tangon med stor omsorg om både materialet och var och ens personliga uttryck. I en musiktradition med många välkända föregångare har de utvecklat ett avancerat, innerligt samspel och ett eget sound. Gruppen har turnerat flitigt runt om i landet med sin berättande musikföreställning Satumaa-Sagolandet, som bygger på Anna Heikkinens finska familjehistoria.

TRABBANT  Så många tankar på en gång (S)     
Datum:2023-01-25Label: XTC Productions ABHemsida: Releasedatum: 
Att tänka är att skapa sig själv Det är tanken som räknas, i alla fall om vi får tro låtskrivaren själv. Trabbants första singelsläpp år 2023 är ett faktum.

En tillbakalutad och tänkvärd bluespoplåt med latinsk rytmik och sväng. “Så många tankar på en gång” handlar om tankens kraft, tankarnas tillblivelse, eventuella budskap och potentiella ändamål. Vad händer när man pausar den massiva floden av intryck och påtryckningar. Och om man i stället kontaktar det inre flödet, för samtal med sig själv och därur börjar uppfinna sin egen fortsatta resa i jordelivet?

Låtskrivaren, sångaren och akustiska gitarristen Mikael Christensen, producenten Ulf Wahlberg, som producerar, spelar, bas, keyboards och elgitarr fortsätter sitt kreativa samarbete, där allt kan och ska hända. Janne Petterssons oefterhärmliga gitarrspel fulländar det rytmiska tankeflödet med egensinniga och välplacerade bluesfills.

Lyssna och sväva viktlöst och fritt till “Så många tankar på en gång”.

TRAPPER SCHOEPP  Cliffs of Dover (S)     
Datum:2023-01-24Label: Hemsida: www.trapperschoepp.comReleasedatum: 
Idag annonserar Milwaukee-baserade singer-songwritern Trapper Schoepp sitt nya studioalbum Siren Songs, release 21 april via Grand Phony (US) / Rootsy Music (EU). Schoepp har också släppt den första singeln “Cliffs of Dover,” en suggestiv låt om en veteran från Irak-kriget som kämpar med PTSD efter hemkomsten. Schoepp turnerar I Europa som support till Jesse Malin, med start den 15 februari i Glasgow. “PTSD has taken hold of an Iraq war veteran on ‘Cliffs of Dover,’” berättar Schoepp. “He can’t escape the sounds of bullets and is torn up inside and out, reeling from the trauma of a failed war. I wrote this in response to war stories heard through Milwaukee’s Guitars 4 Vets organization - a non-profit I’ve worked with that provides guitars and lessons to veterans in need. This song lends lines from the World War II anthem ‘The White Cliffs of Dover’ by Vera Lynn. With that song and the recent international wars in mind, his song is sung as a call to peace and a remembrance of those we’ve lost.”

Schoepp har hyllats I HuffPost som “a master storyteller" och kommande albumet Siren Songs är utan tvekan hans starkaste hittills, med sina influenser av amerikansk och irländsk folkmusik. Siren Songs är producerad av John Jackson (The Jayhawks, Ray Davies) och Patrick Sansone (Wilco), och inspelad i Johnny Cashs studio Cash Cabin in Hendersonville. Siren Songs är Trapper Schoepps sjätte album, det senaste var May Day, som kom 2021. 2018 tonsatte och bearbetade Schoepp den tidigare opublicerade Bob Dylan-texten "On, Wisconsin” från 1961. Dylan gav sitt godkännade och Schoepp spelade in låten för sitt album Primetime Illusion (2019).

ZARA LINDEMAN  She´s back (S)     
Datum:2023-01-24Label: Hemsida: Releasedatum: 
Following on from the Debut single 'A Pony I Can Trust'. IMC Promotions is pleased to bring you the brand new single from Australian Country Singer/Songwriter Zara Lindeman called 'She's Back'.

'She's Back' is a daring, empowering, alt country track, the second release for country singer songwriter Zara Lindeman. 'She's Back' was co-written and produced by country outlaw artist Gareth Leach. It tells the story of perseverance and resilience through a rough patch in life that included huge learning curves, resulting in the individual coming back stronger. This empowering tune includes powerful vocals, backed by a forceful drum beat and vivacious guitar riffs creating a distinct, country sound, bringing to life the story of downfall and resilience.

MASK OF PROSPERO  Divided (S)     
Datum:2023-01-24Label: ViciSolum ProductionsHemsida: Releasedatum: 2023-01-27
A Modern Metal band from Greece. Music & Lyrics: Chris Kontoulis, Panos Kottaras, Nick Letsios, Aggelos Malisovas, Andreas Kalogeras

PEO THYRÉN  Fortsätter att gå (S)     
Datum:2023-01-24Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: Releasedatum: 2023-01-27
Peo Thyrén (Noice) släpper sin första solosingel, den egenskrivna ”Fortsätter att gå”, kommenterar han det på följande sätt;

- När jag började lyssna på musik var Mott The Hoople, med sångaren och låtskrivaren Ian Hunter, ett av de band som jag lyssnade allra mest på och Ian Hunter kom att bli en stor inspirationskälla. När jag nu efter många år i musikbranschen spelar in mitt livs första soloplatta har jag fått förmånen att jobba med några riktigt meriterade musiker.

På min debutsingel som soloartist spelar bland andra Per Lindvall trummor och hans bror Sven bas. När vi var klara för dagen i studion för dagen, och de höll på att plocka ihop sina prylar hör jag hur en av dem säger ”Det här påminner om Ians låtar”. Jag blir nyfiken och frågar vilken Ian de pratar om. ”Ian Hunter. Vi har gjort turnéer med honom och spelat på flera av hans plattor”. Det var stort för mig att höra. Vilken dröm att få stå där vid mikrofonen och sjunga in mina egna låtar och få uppbackning av en rytmsektion som har spelat med en av mina största hjältar inom musiken. Där kändes det som att en cirkel slöts.

XALPEN  Moon-Woman (Kre`-Naa) (S)     
Datum:2023-01-23Label: Black Lodge RecordsHemsida: blacklodge.se/artists/xalpen/Releasedatum: 2023-01-27
Music & Lyrics: Alvaro Lillo, Juan Pablo Nuñez

ROGER STREET FRIEDMAN  Love Hope Trust (A)     
Datum:2023-01-22Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-23
Today, Americana singer-songwriter Roger Street Friedman announces his latest album ‘Love Hope Trust,’ impacting radio on January 23rd. Produced by Grammy-winning producer and multi-instrumentalist Larry Campbell (Bob Dylan, Levon Helm, Judy Collins, Willie Nelson) – and furthering a multi-album artistic continuum between Roger and Larry – the 12-song album is a sonic scrapbook that documents a divided world while exploring intimately personal journeys that evince universal truths, sensitively snapshotting moments of modern life. The album also features Jason Crosby (Jackson Browne, Phil Lesh) on keyboards, Teresa Williams and Lucy Kaplansky on background vocals, and a cameo by the legendary Gil Goldstein (Pat Methenay, Gil Evans) on accordion.

The album has already garnered over 800,000 streams worldwide.

The title track, Love Hope Trust opens the proceedings with a roots-rock shuffle riff played on an acoustic guitar. Then, the full band enters with a nuanced rhythm section groove, with Larry Campbell’s elegant, rockabilly-esque lead guitar figures, and Jason Crosby’s organ fills weaving in and out. Roger’s vocals cut through, rhythmic yet melodic, stating the facts of this frightening time while also dishing out some hope. Next, the beautifully crafted and heartful “Mother And Son” speaks to the special bond between boys and their mothers…and the cycle of life. The Latin infused “Vapor In The Air” tells a story of regret for love lost, and lost time, with beautifully arranged accordion, mandolin and fiddle. The harrowing Dylan-esque storyteller ballad, “The Ghosts of Sugarland,” details some of the historical horrors of racism often glossed over in educational settings, with lyrics that reveal the hard truths of a shameful past, while the stately folk-rocker “Thankful For This Day burns brightly with gratitude and features a lush interlace of acoustic and electric guitars, textures of piano and organ, and achingly beautiful harmony vocals courtesy of Teresa Williams, Lucy Kaplansky, and Roger’s 15-year-old daughter Allie. The wistfully evocative, “In The Summertime,” is balmy Folk/Americana adorned with soulful backup vocals, teardrop pedal steel, and country touches of mandolin and fiddle, while “Annabelle” is an hauntingly beautiful song about a young Mexican girl who is tricked by her “boyfriend” into coming to the US only to be sold into sex trafficking.

The 12-song album is produced by Grammy-winning producer and multi-instrumentalist Larry Campbell. The album also features Jason Crosby (Jackson Browne, Phil Lesh) on keyboards, Teresa Williams and Lucy Kaplansky on background vocals, Jim Toscano on drums, Matt Schneider on bass, and a cameo by the legendary Gil Goldstein on accordion, along with background vocal appearances by Roger’s 15-year-old daughter Allie and his brother Lev Friedman. Roger is a critically acclaimed artist and award-winning songwriter who has garnered praise in esteemed outlets like American Songwriter, Relix, Goldmine Magazine, Americana Highways, No Depression and many others. He is a literate lyricist with an empathic and insightful perspective that reveals the magic in the mundane aspects of everyday living. His songs venture down those dirt roads of folk, country, vintage rock n’ roll, and blues.

Love Hope Trust is the fourth installment in a second chance-era of musicality. Roger left music behind for 25 years before resurfacing with his acclaimed 2014 debut, The Waiting Sky. He returned to music after experiencing a series of seismic life changes, including the deaths of his father and mother, marriage and, later, the births of his two children. Today, with a well-received album catalog, an engaged fanbase, and a lot of road work under his belt, Roger has created a robust and respected artist profile.

GLAMOUR HAMMER  You´re not normal (The Brothers Nylon remix) (S)     
Datum:2023-01-22Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: Releasedatum: 2023-01-20
Glamour Hammer is the nom de plum of Swedish-based producer, songwriter and vocalist Adam Jonsson. In the comfort of his home studio, Glamour Hammer swings back and forth between creating dance-oriented disco house and jazz-infused dream pop with a sense of escapism and tongue-in-cheek attitude while always aspiring for a sense of timelessness and analogue feel. Drawing inspiration from a multitude of genres the most influential are 1970s-80s Funk, Disco, boggie, Classic rock, Latin rhythms and Afropop. Recent singles has got support from the likes of Dancing Astronaut, thissongissick.com and many more, and has really started the lounge packed nu-disco world to take notice of his arrival to the party.

REBECCA LINDA SMITH & DAVE CALEY  Lonely hearts (S)     
Datum:2023-01-20Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
Song is written by Robert Frank Smith

THE BARD  The Pikeman´s dog (S)     
Datum:2023-01-20Label: Hemsida: www.thebard.com.au/Releasedatum: 
At the Peter Lalor Hotel in Ballarat, where The Bard had regular Saturday night gigs, there was a distinguished, older gentleman that used to come to listen to The Bard's performance and have a few beers. Paul Williams is his name, and he always wore his distinctive cowboy hat. With his old fashioned moustache, you could be forgiven for thinking that he stepped right out of the Wild West.

Paul was the author of a book called 'The True Story of the Pikeman's Dog', a fitting tribute for a rebel's best friend. Paul took a liking to The Bard and his songs, especially those about our freedoms and our rights. It was Paul who asked The Bard to write a song about the pikeman's dog, and we credit Paul for being the catalyst that brought this song into existence. After the song was written, The Pikeman's Dog was performed live by The Bard at the 5am commemoration every year on December 3, at the site of the Eureka Stockade, which was also streamed live on Melbourne's Community Radio, 3CR. It has since become the 'unofficial' anthem of this event.

ROCKABILLY FABULOUS  Shout! (S)     
Datum:2023-01-20Label: Rockabilly FabulousHemsida: www.rockabillyfabulous.comReleasedatum: 2023-01-27

XPLAYS  Du kommer tillbaka (S)     
Datum:2023-01-20Label: XplaysHemsida: www.xplays.seReleasedatum: 2023-02-03

DONNEZ  
 1. Golvets kung
 2. Du är kärleken för mig
     
Datum:2023-01-20Label: Atenzia RecordsHemsida: www.donnez.se/Releasedatum: 2023-02-03
Dansbandet Donnez släpper nytt album den 28 april och ger sig ut på turné i hela Norden. Först ut är nya låten "Golvets kung" ett första smakprov från kommande albumet "Skön style"!

Donnez slog igenom stort och blev ett med svenska folket i SVT:s Dansbandskampen 2010 och de satte ett så starkt avtryck att de blev ett av Sveriges mest populära dansband och golvets kungar. Nu är bandet större än någonsin med en fanskara runt om i hela Norden, med över 150 spelningar bokade i år och medverkar även live i sjuan "Bingolotto" den 1 april.

Donnez är ett av Sveriges flitigaste turnerande dansband med mängder av publikrekord genom åren. Grammisnominerade för albumet ”Alla dar i veckan" 2021 (4:e nomineringen). Vunnit tre guldklavar. Medverkade i SVT:s succéprogram "Dansbandskampen" (2010) och synts återkommande i TV som; TV4 Nyhetsmorgon, Bingolotto, SVT Landet Runt och SVT Nyheterna m.fl. Senaste albumet ”Alla dar i veckan” släpptes 2021 och tog sig upp på den svenska topplistan. Inte ”bara” på försäljningslistan där bandet varit i topp med tidigare album också utan även på den totala listan som inkluderar streaming. En bragd att slå sig in bland alla storstreamande artister. Nya albumet "Skön style" släpps den 28 april 2023 och första smakprovet är singeln "Golvets kung". Donnez består idag av bandetskapellmästare Donald "Donne" Laitila påsång, klaviatur och dragspel, Andy Ekenmopå sång och trummor, Max Lindqvist pågitarr, Daniel "Putte" Högå Thofvesson påsaxofon och klaviatur och Johannes Wärnpå bas. Donnez är stora även på socialamedier och gjorde flest livestreamadelive-sändningar under pandemin med miljoner visningar, vilket resulterade i att de tilldelades ett specialpris vid "Guldklavegalan" 2022.

BOB STEVENS  
 1. Min ängel
 2. Tillbaka igen
     
Datum:2023-01-20Label: Bobbarnas HBHemsida: Releasedatum: 2023-02-03

BAGAGE med TOWE WIDERBERG & PER ÅKE LINDHOLM  Änglarnas armé (S)     
Datum:2023-01-20Label: BagageHemsida: Releasedatum: 2023-02-03

CHARLIE CUNNINGHAM  Bird´s Eye View (S)     
Datum:2023-01-20Label: Hemsida: www.charliecunningham.com/Releasedatum: 
Bird’s Eye View är nya singeln från Charlie Cunninghams efterlängtade och mest ambitiösa tredje album Frame. Albumet släpps 31 mars 2023 och i vår ger han sig ut på en stor turné.

Bird’s Eye View är en osmyckad meditativ låt som blivit ett kännetecken för Charlies låtskrivande, hans tysta sång och rymliga produktion som skapar en eskapistisk, psalmsättning. Det är en atmosfär som är i samklang med låtens teman, eftersom Charlies klagande, poetiska texter reflekterar över andlighet och förlust. Låten väver in positivitet och minnen som personer lämnar efter sig efter deras bortgång. Och med tiden kommer minnena att ge tröst till dem som är kvar. Charlie säger “‘Bird’s Eye View’ relates to my grandmother who died shortly after her hundredth birthday, just before the pandemic. She had a strong connection to her faith and as a child, through our close relationship, so did I. However, for me, that faith has waned and changed shape over the years. This manifestation of faith - whatever it is - lives on in me through my connection to her memory, distilled as a fragment of my personality. I’m grateful it’s there. Her loss sparked a reconnection to that childhood relationship I had with it, albeit momentarily. It was comforting. This is a hopeful song.” Tillsammans med de senaste släppen ’So It Seems’ och ”Downpour’ öppnar ’Bird’s Eye View’ ett fönster till vad du kan förvänta dig av albumet Frame. Albumet är Charlie Cunninghams mest ambitiösa album hittills. Charlie utvidgar sina singer/songwriter-rötter med ett album och ger oss utsmyckade, delikata låtar fyllda med balanserade referenser till artrock, jazz från en gyllene era med neoklassiska kompositioner – samtidigt som han behåller sin mästerliga avskalade och klarögda musikalitet. Albumet är skapat tillsammans med producenten Sam Hudson Scott.

Charlie Cunningham säger om albumet: ‘We are the sum of the competing aspects of our personalities—these songs are conversations between mine. Learning to accept, or even embrace the conflicting parts of ourselves is a matter of self-preservation.’

Charlie Cunningham etablerade sig efter en serie med EP-skivor. Cunningham släppte debutalbumet "Lines" 2017 som spelades in med producenten Duncan Tootill och släpptes på skivbolaget Dumont Dumont, ett bolag för liknande suggestiva artister och RY X och Josin. Efter att många fans upptäckt hans talanger i låtar som ’Minimum’ och ’Lights Off’, återvände Charlie med 2019 års ’Permanent Way’, som var producerad av Sam Scott och Rodaidh McDonald (Sampha, King Krule) och mixad av Cherif Hashizume (Jon Hopkins, Brian Eno). 2020 släppte Charlie EPn ’Pieces’

DAN GREIDER & THE GREAT DEPRESSION BAND  Väntar på ett tåg (S)     
Datum:2023-01-20Label: Backetmusic RecordsHemsida: Releasedatum: 
Artisten, sångaren och spelmannen Dan Greider (Dan Greider & The Great Depression Band) levererar låtar i en rasande fart. Låten Väntar på ett tåg är en låt i musikupplevelsen; ?GOLDEN MONDAYS ? släpper 1 ny låt i veckan på Spotify hela vintern. Varje måndag. Över 20 nya sånger sammanlagt. Start 14/11.

Över 20 singlar släpps - ett unikt projekt i musikhistorien. 1 ny sång i veckan, varje måndag, till långt in i mars 2023. Två album - ett på svenska och ett på engelska, kommer att släppas med ytterligare sånger i februari och mars 2023. Du får möta Greta, Håkan, Bodil Malmsten. Hör om en vinterdröm, en solnedgång, sitt på en klippa under stjärnorna, Följ några vandringsvägar. Hör en sång om regn, en om vårens ankomst, en om ett möte i Dublin, en om långsamma dagar och nån om silver och guld. All text och musik Dan Greider.

Dan är född i Vingåker. Bor sen länge i Göteborg. Han hade en trög start på karriären. Det tog många år att skriva första låten. Sen exploderade allt. I en Big Bang. Från den smällen kommer dessa sånger. Det är en artist som är lite mer poetisk. Lite mer eftertänksam. Det är en artist som bryr sig lite mer.

2019 släppte han plattan Bortom Bergen som fick fina recensioner i LIRA - Nordens största musikmagasin. 2020 kom andra albumet Stjärnlängtan. Dan Greider gör ingen hemlighet av framtidsplanerna: Stora Scener och även scenen - på Lotta på Liseberg i Göteborg.

SUSANN SONNTAG  You raise me up (New Mix) (S)     
Datum:2023-01-20Label: Hemsida: www.susannsonntag.com/Releasedatum: 2023-01-13
Ja, vad ska jag säga? Efter att jag givit ut ballader så tänkte jag att nu var det dags för en glad och svängig låt men så blev det inte. Jag har haft ett år fyllt av många bort gångar och nu den senaste var min far som gick bort den 15.10.

Jag tänkte på sen sommaren att varför ska man alltid gå över ån efter vatten? Jag har länge tänkt att jag vill sjunga in min favorit ballad som jag sjungit ”live” redan många år, göra en cover och det kan ju uppfattas som både positivt och negativt men det kändes att nu var absolut det rätta tillfälle, och så blev det. Jag har år 2021 i februari mistat min bror och i juli mistat min mamma och ville banda in denna ballad som en hyllning till dem. Jag sjöng in låten torsdag till fredag mitt på natten och på lördagen 15.10 hade min pappa somnat in hemma i sin säng. Det var mycket omvälvande och jag är så tacksam för att jag hann sjunga in balladen innan pappa dog. Det skulle varit mycket svårt att sjunga in den efter pappas bortgång för saknade är så stor. Nu blev det ju en hyllning till hela min kära familj som tyvärr inte finns med oss mera. Jag har haft en fantastisk familj som funnits där för mig och här kommer nu min version på ”You raise me up” som ett tack för all den kärlek jag fått från uppväxten fram tills idag.

Förutom min sång och stämmor så har jag ett underbart gäng med på låten: Piano: Teddy Granroth, El.gitarr och ac.gitarr: Uffe Enberg, Bas och dragspel: Kenneth Sonntag, Trummor: Stefan Möller. Produktion: Sam Sonntag Mastring: Henkka Niemistö, Foto: Kjell Svenksberg.

CARISMA  Allt jag vill (S)     
Datum:2023-01-20Label: playBOZ RecordsHemsida: www.carisma-musik.com/Releasedatum: 2023-01-19
Nu kommer ny musik från grabbarna i dansbandet Carisma. Denna gång samarbetar man med det svenska skivbolaget playBOZ Records i Sverige. Låten heter ”Allt jag vill” och är skriven av idel kända svenska låtskrivare och är inspelad och producerad av Patrick Svensson på playBOZ Records.

Carisma har funnits sedan 2011 och i denna sammansättning sedan 2023. Bandet består av garvade musiker som spelat dansmusik i otaliga konstellationer under åren som gått, men som nu slagit sina påsar ihop och blivit ett av Svenskfinlands populäraste dansband.

Medlemmar: Franz Nyman - sång, gitarr - Mats Ekblom - keyboards, dragspel, sång - Frej Högdahl - gitarr, keyboards, sång - Jan Enqvist - bas, kör - Peter Hatt – trummor, kör.

Carisma har släppt en full-CD (2016) och en handfull singlar genom åren varav den senaste ”Första steget” har blivit mycket populär. Carismas repertoar är en blandning av dansant svensk dansmusik kryddat med en hel del country som visat sig tilltala både yngre och äldre danspublik. ”Bra, svängig och omväxlande dansmusik” är bara ett exempel på många kommentarer som hörs bland danspubliken. Bandet har också rönt stora framgångar på olika topplistor runtom i Norden med sina låtar.

TOMAS RIMEIKA  Räddades av en sång (S)     
Datum:2023-01-19Label: Hemsida: tomasrimeika.com/Releasedatum: 2023-01-19
Tomas Rimeika är dubbelt aktuell - ny singel och nominerad på Manifestgalan 2023. Manifestgalan 2023 har nominerat honom till Årets Textförfattare och Tomas Rimeikas nya singel "Räddades av en sång" handlar om att bli lämnad.

2022 gjorde Tomas 49 gig, släppte debutalbumet Byälvdalen som nu alltså nominerats, förbandade Mando Diao, fick ett kulturpris och åkte på Sverigeturné. Tomas har jämförts med Stenström, Hellström och Laleh, och singeln låter som en Håkan-hemmafest en sekund innan klimax, när alla klappar händer och dansar utan skor. Räddades av en sång är första singeln från Uppsalaartistens andra album “Våga” som släpps i höst. Räddades av en sång släpps 19 januari. Musikvideon spelades in i Säffle, den börjar på perrongen när tåget går

FURIOUS MONKEY HOUSE  In the void (S)     
Datum:2023-01-19Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: furiousmonkeyhouse.com/Releasedatum: 2023-01-19
Den tonåriga rocksensationen Furious Monkey House från spanska Pontevedra släpper första singeln från nya albumet "Oneiric" - som bandets otroligt unga ålder till trots kommer att bli deras tredje fullängdare. Nya singeln "In The Void" släpps den 19 januari via Esmerarte Industrias Creativas.

Bandets sångare Mariña Paz berättar: "Ibland är livet väldigt överväldigande och svårt att hantera, så vi undviker hellre att leva det än att möta svårigheterna."

In The Void släpps tillsammans med en musikvideo regisserad av Alberto Castaño. Mariña Paz kommenterar videon: "Den första idén till videoklippet var min, jag föreställde mig att vi bodde i en stuga i skogen och levde av naturen. Jag ville berätta historien om hur apan lämnar resten av gruppen utan att förklara varför. Detta symboliserar att vi blir myndiga och måste ta hand om oss själva, göra musik på egen hand. Apans flykt är farväl till oskulden. Videon kunde inte ha varit möjlig utan hjälp av Alberto Castaño och Chano Santiago, som utvecklade idén färdigt tills den blev denna slutprodukt.”

Om Furious Monkey House: et verkar som att de nya generationerna inte längre kan vänta. De behöver uttrycka missförstånd, trötthet, rädsla och framför allt önskan om förändring. Furious Monkey House bidrar till den pågående musikaliska förnyelsen, med en eklektisk stil och en strävan efter om en ljudexpansion. Under projektets åtta levnadsår har bandet skapat sin stilistiska identitet genom att vara de som lyckas gå bortom trender och hylla en gitarr-rock som går från grunge till alternativ pop. De flirtar med Pixies, Radiohead, Tame Impala, Deftones, Sonic Youth, Smashing Pumpkins, Portishead och PJ Harvey med flera, men lyckas också sätta sin egen prägel. Efter framgången med debutalbumet "RUN" (2015) och uppföljaren "Love, Scum & Dust" (2019/ Universal Music Spain), återvänder denna sextett från Pontevedra med vad som blir deras tredje album "Oneiric". Det är en högkvalitativ indierock som inte kommer att gå obemärkt förbi. Ett soundtrack gjort för att ackompanjera känslor av tomhet och missnöje hos de nya generationerna. Furious Monkey är inte längre barn och det visar de oss på sitt nya album.

LARS GRANSTRÖM & TOVE V AHLNE  The Doll (S)     
Datum:2023-01-19Label: BacketmusicHemsida: Releasedatum: 
Låten handlar om hur viktigt det är att vi förstår barns behov och de äldres liv. Om vi lämnar dem åt sitt öde kan sorgliga saker inträffa. Det räcker inte alltid att trösta sig själv. Vi behöver varandra, inte surrogat.

Tove Vahlne:
Skådespelare och sångerska från Varberg, baserad i Stockholm. Karriären började på länsteatern på Gotland 2011 och Tove har sedan dess arbetat med teater, motion capture, film & TV och musikaler runt om i landet. Tove har sjungit in engelsk översättning av Lars Granströms låt, Dockan samt har även uppträtt i Gamla stan/Musikvalvet med denna sång.

Lars Granström:
Har skrivit visor och haikudikter sedan tidig ålder. Haikudikterna har hittills resulterat i två böcker, utgivna 2006 och 2021, plus att jag medverkat i några antologier. När barnen föddes, föddes även ett intresse att skriva visor. Och då Vilhelm Backman och jag tidigare skapat en serie med Haiku-music startade tankarna på att spela in mina visor. 2020 bestämde jag mig på allvar för att ge ut en LP och 2021 började vi spela in. Jag hade tidigare satt ihop ett antal visor, elva till antalet. Vi lade också till ett par visor som jag antingen skrivit text eller musik till. Vi har nu tretton visor till LP:n Luftslott klara. Men då jag av ålder blivit darrig i både röst och fingrar anlitade vi den duktige ”trubaduren Ehn” (Joakim Ehn) som fick sjunga och spela gitarr. Under 2022 så har också några låtar översatts till engelska. Pia Bergler och Tove Vahlne har anlitats och sjunger vackert och inspirerande på dessa framgångsrika låtar.

ERASE THEORY  
 1. Stay
 2. Stay (Zardonic remix)
     
Datum:2023-01-19Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: www.erasetheory.comReleasedatum: 2023-01-19
letlive.-gitarristen Jeff Sahyoun levererar den nya arenafärdiga singeln 'Stay', under ny flagg på projektet han lanserade i slutet av förra året; ERASE THEORY. Samma dag släpps dessutom en remix från den Venezuelafödda, prisbelönta DJ:n, producenten, ljuddesignern och multiinstrumentalisten Zardonic. 'Stay' är en del av ERASE THEORYs självbetitlade debut-EP som släpps 24 februari via Icons Creating Evil Art. Det är en känslomässigt förkrossande poprocklåt som Jeff berättar skrevs ”på två timmar, när mitt ex flyttade från vårt hus. Jag var så ledsen, jag brydde mig inte ett skit om hur det lät eller hur ärlig jag var.”

Och det är attityden som definierar ERASE THEORY, där Jeff provar olika stilar, genrer (och sångare) innan han landar i det som faller sig mest naturligt. "Ett tag kändes det som att jag försökte spela en karaktär. Det var först när jag gav mig själv tillåtelse att vara mig själv som det kändes rätt." Efter många försök och flera misstag i sökandet efter något som kändes spännande är slutresultatet något som Jeff beskriver som The Weeknd möter Nine Inch Nails men med inslag av barndomsidolerna David Bowie, Fleetwood Mac, Led Zeppelin och Depeche Mode.

Det har varit en turbulent start för det här projektet, med debutsingeln "Lost It" som släpptes i slutet av 2022 under ett helt annat namn. "Oavsett vad livet kastar på dig, kommer vi alltid att ha musiken", säger Jeff Sahyoun när han reflekterar över det påtvingade namnbytet. "För mig är det en av de mest kraftfulla tillgångarna som universum gett oss. Det är ett språk vi alla talar. För ungefär en månad sedan hotades min frid av en organisation inom vår musikaliska gemenskap. Den här organisationen använde kapitalistisk kraft för att mobba mig till att överge något jag arbetat med i över fyra år. Den här personen lägger upp videor om gör-det-själv-etik, kärleken till konsten, talar om att kämpa för att lyckas, stötta konstnärer globalt och påstår sig också vilja hjälpa andra artister att förverkliga sina drömmar. Ändå skickar han bakom stängda dörrar hotbrev till artister i samma gemenskap, för att ha använt ett ORD som han hittat i den engelska ordboken och hävdar vara hans eget.

Jag gör om varumärket och ändrar mitt bands namn till ERASE THEORY. Jag vill ta tillfället i akt att verkligen skicka kärlek till den här organisationen - och jag menar det. Jag känner med dig och vet vilken typ av individ du är. Jag vill skicka positiv energi in i ditt liv och önskar dig lycka till. Det du ser som ett hot (av okända skäl) ser jag som en framgång. Vi har gjort tillräckligt stort intryck för att ha fångat uppmärksamhet på så kort tid. För det är jag tacksam. Det finns skäl till varför universum inte ville att vi skulle samexistera även om det var fullt möjligt. Jag kommer inte ge det en extra tanke. Istället rör jag mig vidare framåt och gör det med ett leende på läpparna. Mycket bra kom ut ur detta för vår del och 2023 kommer att bli ett så mycket explosivare år.

Jag är säker på att du läser detta, så tveka aldrig att skicka ett DM till mig personligen om jag någonsin kan göra något för att hjälpa dig i framtiden. Du behöver inte gå genom en advokat för att be mig om det. Som konstnärer bör vi alltid arbeta med varandra och inte mot varandra. Vår värld behöver mer kärlek och jag kan lära dig hur. Inget ont blod här"

RED CELL  We will be birds tonight (S)     
Datum:2023-01-19Label: Stupid Dream RecordsHemsida: Releasedatum: 2022-01-20
Svenska synthpop/new wave-duon RED CELL är tillbaka med sin fjärde singel från den kommande självbetitlade plattan som släpps den 17 mars. Bandet kommer fira albumsläppet med en spelning på Nalen i Stockholm i samband med “synthgrammisgalan” Synthsläggan som går av stapeln samma kväll.

Red Cells nya singel “We Will Be Birds Tonight” är en retroinfluerad, dansant synthdänga med pulserande beats och basgångar, samt varma synthpads som kommer få dig att vilja dansa, eller åtminstone lämna marken och sväva upp bland molnen.

Bandet säger om nya singeln: “Låten har maskinellt pulserande beats och mörka, drivande basgångar som med sin stora sånginsats från Jimmy kommer det garanterat rycka i dansnerven hos lyssnaren. En låt om nostalgi, självrannsakan, att pendla mellan hopp och förtvivlan och att hitta nytt hopp i framtiden.”

Nya plattan innebär en nystart för bandet, som funnits i nära 20 år, och bär endast namnet “Red Cell” för att symbolisera en pånyttfödelse och en ny definition av gruppens musikaliska intentioner och ambitioner. Plattan släpps i egen regi på labeln Stupid Dream Records med världsomspännande digital distribution genom legendariska The Orchard. Bandet har också signat förlagsavtal med nya, spännande stockholmsbaserade labeln och förlaget Icons Creating Evil Art för att fortsatt sprida sin ondskefulla konst.

Red Cell firar släppet av sin nya platta med en releasespelning på legendariska Nalen i Stockholm den 18 mars i samband med “synthgrammisgalan” Synthsläggan som går av stapeln samma kväll.

Förra året släpptes singlarna Only Night, Good Morning, Good Light, Name the Storm samt en akustisk banjoversion av Good Morning, Good Light och dessa har streamats flitigt på Spotify och Apple Music.

Med en fot i 80-talets New Wave och unga synthmusik och en fot i nutiden så blickar Red Cell hungrigt in i framtiden med sin kommande självbetitlade album som är ett naturligt nästa steg i gruppens musikaliska utveckling. Red Cell är ett band som sedan debuten “Hybrid Society” (2005) aldrig stått still utan alltid utvecklats musikaliskt och varje skiva har låtit som en naturlig utveckling av den förra - så även i detta fall. Aldrig stillastående, alltid i utveckling - nya skivan “Red Cell” visar upp en ny nivå av låtskrivande, produktion och ett utforskande av ljud. Red Cell spelade i somras på den alternativa EBM/goth/synth-festivalen EOnly i Leipzig tillsammans med namn som Front 242, Agent Side Grinder, Henric De La Cour, Lizette Lizette m fl. Red Cell bildades 2003 och redan 2005 kom industrimetal/synth-doftande debutalbumet “Hybrid Society” som placerade sig högt på de svenska albumlistorna (plats 7 på hårdrockslistan (!). Uppföljaren “Lead or Follow” hade mer av ett futurepop-sound och kom ut 2008, strax innan bandet gjorde succé på en svettig scen på numer nedlagda Arvikafestivalen. 2016 släpper gruppen sin tredje skiva “Endings and Beginnings” och det är onekligen slutet på en era men början på ett nytt kapitel i gruppens historia.

O!DORIAN  Going to the mecca (S)     
Datum:2023-01-19Label: Hemsida: Releasedatum: 2022-01-20
Yes, I KNOW this is very commercial, mainstream and lightweight. I've already been told that multiple times. Thanks for the compliment. pbhmedia is all about POP music, mostly heavily influenced by the 80s and often by the electro/synthpop scene - but not always.

"O!Dorian himself describes his music as Grand Luxury Overdose – large, extravagant and excessive pop intended to spread happiness and joy to each and everyone and maybe even revive the glorious feelings that Army of Lovers induced during the 90’s."

O!Dorian is Emil Löfström, a Swedish smalltown guy who was proclaimed hairdresser of the year, participated in a popular show on national TV and nowadays is a well-known character in the world of Eurovision Song Contest.

His first single Going To The Mecca is written and produced by Martin Permer, the man behind acts like Francesca e Luigi and MAIN. The original version is released digitally on Jan 20th, followed by a line of remixes from Paul Rein, Stormby, Cliff Wedge and VnA on Jan 27th.

MARY ELIZABETH REMINGTON  Dresser Hill (S)     
Datum:2023-01-18Label: Loose MusicHemsida: Releasedatum: 2023-02-18
Låtskrivaren och folksångerskan Mary Elizabeth Remingtons nya singel ‘Dresser Hill' släpps idag onsdag 18 January. Singeln är hämtad från hennes kommande album In Embudo (10:e februari). ‘Dresser Hill’ är en vidunderligt vacker och eftertänksam låt där Remington får sånghjälp av nära vännen och Big Thief-sångerskan Adrianne Lenker. De får sällskap av av Mat Davidson (Big Thief) och James Krivchenia (Twain), som står för den varsamma musikaliska backningen.

In a log cabin by Moose Brook in Hardwick Massachusetts is where Mary Elizabeth Remington grew up with her parents and brother. She was always a creative soul, painting and making artworks throughout her childhood and eventually graduating from MassArt. She travelled to farms to work the earth, to stone yards to cut stone, and to the rivers and oceans to dig for clay, finding rich meaning and potent metaphor for her stories and songs. In the summer of 2013 Mary spent a week at the Kerrville Folk Festival and sang her songs to an audience for the first time. This adventure turned her on to the idea that she should share her songs. "The thought of someone humming one of my songs while they are crafting, wandering, or going through a difficult time makes me feel closer to all of humanity” says Remington. "There is a deeply magical and mysterious core to each of us, and when I sing, I connect to this part of myself.” When her friend Adrianne Lenker of Big Thief heard Mary sing, she insisted that they make an album together. The ensuing recordings were made using full live takes onto a 4-track in a cabin edged up along the Rio Grande in Embudo, New Mexico, hence the album’s title. Lenker joined Remington on vocals and played acoustic guitar, Mat Davidson of Twain added guitar, bass and vocals, whilst Big Thief’s James Krivchenia played percussion and recorded the album. Here Mary describes the time recording the album “The dry desert air and vast clay coloured landscape brought inspiration and calmness to the process of creating music together. Each day I would start to sing, the three of them would begin jamming and after a little while James would hit record. We were recording fresh moments, not overworked or overthought. There were plans to do some overlays, but when we listened to the takes, we all thought, that’s it; leave it just as it is.” In Embudo will be released on 10th February on classic black vinyl LP, CD and digitally.

JIMMY BEAR  Silence and Dust (S)     
Datum:2023-01-18Label: Hemsida: Releasedatum: 
IMC Promotions is pleased to bring you the latest single from Australian Country Singer/Songwriter Jimmy Bear called Silence & Dust 'Silence and Dust' is a heartfelt and timely reminder that we are all just passing through and our purpose is to learn and grow in our understanding of the world's longest enduring civilization – the Australian Aboriginal. Mixed and produced by the renowned Steve James in London.

Jimmy Bear began his adult life as a High School Teacher in Perth WA, where he taught Music, Languages, and English. In 1985 he moved to Sydney to pursue his dream of being able to make a living as a singer / songwriter and live performance musician on the East Coast. Jimmy Bear plays on average 180 -200 live shows a year and he has developed a highly successful one-man show that provides venues with a fantastic nights entertainment

KELLY WILLIAMS  Without you (S)     
Datum:2023-01-17Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-20
Kelly's newest single, Without You, expresses the depths of grief experienced after the sudden and unexpected loss of a spouse. Although the song is not told from personal experience, Kelly and her co-writer drew from their own experiences with loss to write this song.

Atlanta based singer-songwriter, Kelly Williams, rediscovered a piece of herself she'd packed away decades ago with her childhood guitar when she began taking lessons at the age of 40. Between carpool, laundry, and errands, Kelly began to write songs at her kitchen table. With each song, Kelly attempts to express the emotional truth of her experiences, sometimes through the simplest, most mundane moments of daily life. Kelly believes it's never too late to pursue something you love. One of her songwriting teachers, Mary Gauthier, said, "...to ignore your heart's desire is to ignore your creator's instructions." The nagging desire to create has always been inside Kelly, and she has finally chosen to follow her creator's instructions to make music, hoping to inspire and move people with her melodies and words.

SHAKIN STEVENS  It all comes round (S)     
Datum:2023-01-17Label: Hemsida: www.shakinstevens.comReleasedatum: 
Shakin' Stevens, en av de mest uthålliga galjonsfigurerna i Rock- & Roll historien, gör en triumferande comeback med den gripande och tankeväckande nya singeln It All Comes Round, hämtad från nya albumet Re-Set som släpps 28 april

Albumet Re-Set är ett smakprov på ett djärvt tillägg till hans stora inspelningsarv. De tio låtarna innehåller djupa innerliga och meningsfulla texter med de mest passionerade vokalframträdanden han någonsin har framkallat från sig själv, långt över 50 år sedan hans första inspelning.

Idén till singeln och albumet såddes innan "lock down", och samma dag som restriktionerna hävdes, våren 2021, samlades Steven och hans andra låtskrivare i medproducenten och mångårig kollega John Davis i Berry Hill Studio. Re-Set är resultatet. 'It All Comes Round' är en levande beskrivning av karma, och hur vänlighet mot andra kommer tillbaka till dig som belöning, precis som hat, så färdas de i båda riktningarna. "Allt handlar om att göra vad du kan," sjunger Stevens, och det hjälper inte att bara ge en hjälpande hand." Det är en övertygande teaser för ett album som tar den smittande rootsrocken från hans hyllade och mycket framgångsrika 2016-släpp Echoes Of Our Times in på ett ännu mer äventyrligt område.

Liksom albumet Echoes Of Our Times har 'Re-Set' ett antal personliga berättelser, hämtade från hans egna familjekrönikor och arbetarklassens bakgrund från vilken den unge Michael Barratt skapade sin otroliga karriär. En unik kombination av vokal skicklighet och ostoppbar beslutsamhet bidrog till att skapa en stjärna som blev Storbritanniens bästsäljande singelartist på ett decennium; hans övergripande meritlista inkluderar 33 topp 40 brittiska hits, fyra nummer 1, otaliga hit-album och oförminskad popularitet över hela Europa och internationellt. På 'Re-Set' vävs dessa personliga berättelser in i en sammankopplad berättelse om vår kollektiva plats i den moderna världen, både verklig och virtuell. Det finns sånger om hans förfäders svåra situation, farbrorn han aldrig kände och hans egen mor, som hade ett mycket svårt liv, men som trots allt uppfostrade 13 barn nästan på egen hand, samtidigt som hon hade ett jobb. Men albumet är också fast förankrat i nutiden, som en uppmaning om vår planet och vad vi gör med den, och mot varandra.

'It All Comes Round' är den första delen av en artist som har sett och uppnått mer än de flesta kunde drömma om, sedan han charmade publiken först som tonåring. 'Re-Set' kommer att bli ännu ett spännande kapitel i den historien, och Stevens kan inte vänta med att dela det med både lojala fans och nya beundrare. "It's a follow-up, but it's different. People were surprised by Echoes Of Our Times, and I guess the same is going to happen with Re-Set.", säger Shakin' Stevens

CHÉ AIMEE DORVAL  The Crowned (S)     
Datum:2023-01-16Label: Icons Creating Evil Art UKHemsida: www.cheaimeedorval.comReleasedatum: 2023-01-20
Ché Aimee Dorval växte upp i Vancouver tillsammans med sin mamma, en uppsjö av hippietanter och punkrockfarbröder i en färgstark storfamilj. Tänk att Lilla Huset på Prärien möter The Lost Boys. Chés barndom var en av ständig kreativitet och äventyr, vilket gav henne en stark känsla av individualism som hon tog med sig ut i världen och ut på scenerna på lokala klubbar i Vancouver. Hon levde trubadurlivet och blev indragen i Torontos indiemusikscen. När hon blev äldre tog musiken henne runt i världen, både som soloartist och med hennes kritikerrosade band 'Casualties of Cool', ett joint venture med Devin Townsend, som hon nyligen samarbetade med igen genom att medverka på hans senaste album 'Lightwork'.

Den nomadiska livsstilen ledde till att hon arbetat i LA med hitmakarna Greg Wells, David Foster och Kara Dioguardi; uppträtt med Michael Bublé, Kim Churchill och Dan Mangan och släppt musik med industritungviktarna Andrew Loog Oldham (Rolling Stones) och Tom Sarig (Lou Reed).

The Crowned visar en sida till Ché som sällan hörts på skiva tidigare. En mer självsäker och beslutsam tråd går genom dessa låtar, vilket signalerar födelsen av en ny era för Ché. Inspirerad av hennes kärlek till Trip Hop, Folktronica och Soul, har The Crowned Chés signatur överallt samtidigt som de når ut i nya ljudmiljöer. Innan pandemin arbetade Ché med Bob Rock, som producerat hälften av nya albumet. När vi släpptes ut ur karantän hade Ché själv producerat resten. Det här albumet berättar en historia om en artists utveckling och tillväxt. Ché släpper sin musik via Icons Creating Evil Arts brittiska dotterbolag och kommer att ta 2023 med storm.

Du tittar på en artist som fortfarande har samma känsla av individualism som ingjutits av sin familj, nu kombinerat med en drivkraft och vision som blir allt mer sällsynt i våra dagar. En konstnär i ordets rätta bemärkelse, en produkt av passion.

Albumet The Crowned släpps 20 januari 2023 och Ché kommer inom kort att tillkännage en turné i Storbritannien för våren 2023.

SKÅNSKE ARNE & JONNY SPÖGE  Susanna sa (S)     
Datum:2023-01-14Label: Hemsida: Releasedatum: 
Hej, det första livstecknet från Skånske Arne & Jonny Spöge på nästan 10 år. "Susanna sa".

JESSE MALIN  Downliner (Afterblow version) (S)     
Datum:2023-01-13Label: Icons Creating Evil ArtHemsida: www.jessemalin.comReleasedatum: 2023-01-13
Jesse Malins hyllade debut, The Fine Art of Self Destruction, släpptes 2003 och döptes inte efter drog- eller alkoholmissbruk. Malin berättar: ”Det handlade mer om ett personligt haveri när jag såg tillbaka på mitt liv, från mina föräldrars skilsmässa till misslyckade relationer, uppbrutna band, att hoppa av skolan, krocka bilar, krossa saker. Det var mer en andlig resa i någon mening. Den här skivan är definitivt en av mina favoriter.”

För att fira albumets 20-årsjubileum kommer The Fine Art of Self Destruction att återutges den 17 februari 2023 via Icons Creating Evil Art UK och paras ihop med en bonusutgåva av hela albumet, omarbetad och återinspelad med bandet Malin spelat med länge. Bonusalbumet producerades av Derek Cruz och konstruerades av Geoff Sanoff, som arbetade på Jesses senaste album Sunset Kids och Sad and Beautiful World.

Efter att ha spenderat tonåren i det banbrytande hardcore-bandet Heart Attack och 20-års åldern som frontman i det vilda och älskade D Generation, tog Malin inspiration från sina låtskrivarhjältar och var redo för chansen att stå på egna ben. Albumet spelades in under sex dagar i New York City, live och rått.

Malin berättar: "Jag lärde mig fortfarande att sjunga och berätta historier. De här låtarna skrevs i en liten lägenhet i centrum, utan skivkontrakt, manager eller någon förväntan på att något skulle komma av det – bara ett behov av att skriva dem.”

DAVID LIVINGSTON  The beginning of the end (S)     
Datum:2023-01-13Label: Lo RecordsHemsida: davidlivingston.usReleasedatum: 
Writer: David Livingston. On the album "Take Time"

PÄRRA ERIKSSON feat MARIA LARSSON  Fyra dar till lön (S)     
Datum:2023-01-11Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-20
Fredagen 20/1 släpps ”Fyra dar till lön”, en sång i tiden. Januarilönen hägrar i fjärran och den sedan länge uppbrukade decemberlönen finns endast kvar i skrynkliga kvitton och redan bortglömda julklappar. Oxveckorna står och stampar och det känns länge och avlägset till allting. Fyra dar är tredje singeln ut från Pärra Erikssons kommande album ”Hållplats Vintergatan” som släpps under vårvintern.

Pärra spelar även i Arvikabandet môra-Per tillsammans med Maria Larsson, och de medverkade 2022 under den allra sista Packmopedsturnén tillsammans med Göran Samuelsson, Stefan Sundström, Irma Schultz och Jakob Hultkrantz. Fyra dar till lön är inspelad i Kleiva Studio av Freddy Holm som även producerat och mixat. Freddy spelar samtliga instrument förutom trummor, som spelas av Magnus Buer Hansen. Maria Larsson sjunger.

Medverkande: Pärra Eriksson: sång och låtskriveri - Maria Larsson: sång - Freddy Holm: musikproduktion, mix, klaviatur och strängar - Magnus Buer Hansen: trummor

GLIMRA  I natt jag drömde (S)     
Datum:2023-01-11Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-20
Få budskap känns så viktiga att få förmedla i denna tid som det Ed McCurdy och Cornelis Vreeswijk satte ord på i ”I Natt Jag Drömde”. Glimra har nu med sitt eget sound spelat in en ny version av den klassiska låten med släpp den 20 januari. För produktionen står Ludvig Olin (Rolandz, O’Brothers).

”Vi satt hemma och pratade om hur märklig denna tid är, både ute i världen och på vår lilla ö, Gotland. Vi började sjunga och spela ”I natt jag drömde”, som en kommentar, och direkt att DEN måste vi få spela in och få ut. Som en hälsning, en kör… till hela jorden. I natt jag drömde… fred på jorden”, säger Glimra.

Det är en glädje för Glimra att få göra detta med sina musikanter O’Brothers (Ludde Olin, Emil Olin, Christer Jonasson Tolv) . Det är en stor sång med ett viktigt budskap som inte kan göras i för många versioner. Glimra har nu satt sin egen prägel på låten, och förhoppningsvis är många bekanta med texten och kan sjunga med!

”Eftersom vi bor på Gotland, inte alls långt ifrån den plats där folket just nu lever i en helt annan verklighet än den vi har, så blir det extra aktuellt. Och det är bara en av alla platser på jorden som borde få uppleva att ”drömmen slog in”, säger Glimra. ”Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.”

GLIMRA: Sång, dragspel: Annelie Roswall Sång, gitarr: Annika Fehling Sång, gitarr: Bittis Jakobsson O’Brothers: Ludvig Olin; piano, bas, mandolin Emil Olin: trummor Christer Jonasson Tolv: Lap Steel, dobro, gitarr

SAVE THE NOIZE  Can't take the Freedom from Me (S)     
Datum:2023-01-10Label: RHW Ent.Hemsida: Releasedatum: 2023-01-13

THE BABOON SHOW  God bless you all (S)     
Datum:2023-01-09Label: Hemsida: thebaboonshow.com/Releasedatum: 
Väntan är över! THE BABOON SHOW är äntligen tillbaka med sitt nya album ”GOD BLESS YOU ALL”. Albumet ”GOD BLESS YOU ALL” är en oändlig THE BABOON SHOW-rock’n’roll-fest, precis som den ska vara. Albumet är bandets tionde studioalbum och många olika världsämnen hanteras i de tolv låtarna som producerats av THE BABOON SHOW och Johan Gustafsson (The Hives).

Det mesta av arbetet med att göra detta album skedde under pandemin. Det har varit mycket blod, svett och tårar minst sagt. Men nu är ”GOD BLESS YOU ALL” äntligen här och Cecilia, Frida, Håkan och Niclas i THE BABOON SHOW åker nu på turné.

TRENCH DOGS  A little overdressed (S)     
Datum:2023-01-09Label: Wild KinhdomHemsida: Releasedatum: 2023-01-13
Music & Lyrics: Martin Andersson, Howard Champman, Daniel Ekholm, Mattias Johansson, Andrew McDonald

VARGLAND  Inget kan gå fel (S)     
Datum:2023-01-08Label: Hemsida: Releasedatum: 
Musikprojektet Vargland är skapad och drivs av låtskrivaren Johan ”JoeT” Isaksson. Han har under sin uppväxt i byn Påläng i Norrbotten levt nära naturen både i skärgården och skogen. Det har gett ett starkt avtryck på honom. Målet med Vargland är att bejaka dessa rötter. Han vill ta vara på inspirationen från naturen och den folkmusik som skapas runt om i Sverige och blanda det med modern rock och pop till en egen musikalisk etno-stil. Vargland samarbetar med en rad sångare och musiker runt om i Sverige. En viktig ledstjärna i projektet är att ha kul och njuta av musikens kraft.

Vargland släpper nu sin 3:e singel ”Inget kan gå fel” torsdag 3 november kl 08:00. Låten är skriven av JoeT och handlar om magiska midsommarnätter långt upp i norr, där solen aldrig går ner, alla är glada och midsommarfestens energi tar aldrig slut. Under denna magiska midsommarnatt finns känslan av att ”Inget kan gå fel”. Moder jord och livet visar sin bästa sida och det råder en känsla av att alla vill njuta av dygnets varenda sekund. I den mörka kalla norrbottniska vintern kan energinivån beskrivas som hos en björn som gått i ide, allt går på sparlåga, energi ska sparas. Men när ljuset kommer med midsommarsolen då kompenseras allt, energin är oändlig, sömn behövs inte, glädjen och kärleken spirar.

TOMAS FANT  My way (S)     
Datum:2023-01-08Label: Fant RecordsHemsida: Releasedatum: 2023-01-06
Tomas Fant (från Vasa, Finland) har jobbat med musik på heltid sedan år 2015, och släpper regelbundet ny musik både med sitt dansband (Tomas Fantz) och som soloartist. Nu fyller han jämna år, och tycker at det är dags för en cover på gamla örhänget My Way.

Tomas föddes det år då Beatles slog igenom på allvar, dvs 1963. Och nu då han fyller jämnt, så tyckte han att det skulle vara dags att se tillbaka på den tid som gått, och då föll valet på My Way. Tomas har själv jobbat mycket med arrangemanget tillsammans med Vasamusikern Janne Hyöty. Janne och Tomas spelar gitarrer och syntar, medan Stefan Brokvist sköter trumkompet och Marcus Söderström spelar kontrabas. Singeln är inspelad i Vasa, Finland. Janne Hyöty har mixat och mastrat produktionen.

- Jag är allätare vad beträffar olika musikstilar, men på sistone så har jag även framfört gamla Evergreens och swingmusikpärlor, vilket har känts helt rätt, berättar Tomas.

Fant kommer att ge fyra konserter i mars i Österbotten, Finland. Projektet har fått stöd utav Nygrenska stiftelsen och Svenska Österbottens kulturfond.

MIKE NICHOLS  Please pray for me (S)     
Datum:2023-01-06Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
Here is a new Gospel release from Mike Nichols (Tator Chip Patches) - his comedian name. Song is written by Mike Nichols himself

FRIDA WILJANSROS  Morfar (S)     
Datum:2023-01-06Label: Äggtapes & Fortune recordsHemsida: wiljansros.seReleasedatum: 2023-01-24
Hej Vänner ? Vi alla har våra favoriter när det kommer till musik och vissa låtar/artister har funnits med så länge man kan minnas. Jag personligen har flera artister och låtar men en grupp som jag har lyssnat på när jag mår bra, är ledsen, behöver pepp eller bara för att de är Såå fantastiska är ”The Judds”.

Mor och dotter som tillsammans med sin musik och röster har berört miljontals människor, jag är en av dom. Deras låt ”Grandpa” är en av mina favoriter så det är med glädje jag nu har gjort min version på svenska. ”Morfar” släpps den 24 januari på min älskade Morfars 91 årsdag.

Jag älskar dig morfar!

Tack för att ni lyssnar på mig ???? Jag hoppas ni kommer att tycka om min version. Kramar Frida.

Musik: Jamie O´Hara Text: Jamie O´Hara, Frida Wiljansros Producerad av Tryggve Johansson

SCOTT M. STEVENSON  Glory bound (S)     
Datum:2023-01-06Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
I hope everyone is doing good. Here is a new Gospel release from Scott M. Stevenson. Written by Scott M. Stevenson

LANCE STONE  Just A Closer Walk With Thee (S)     
Datum:2023-01-06Label: Glory Trian RecordsHemsida: Releasedatum: 
“On a train trip from Kansas City to Chicago, composer Kenneth Morris exited the train on one of its stops to get some fresh air and heard one of the station porters singing a song. He paid little attention at first, but after he re-boarded the train the song remained with him and became so prominent in his mind that at the next stop, he left the train, took another train back to the earlier station, and asked the porter to sing the song again. Morris wrote down the words and music and published the song “Just a Closer Walk with Thee” that year, 1940.

THE SINGING BYRDS  Handfuls of Purpose (S)     
Datum:2023-01-05Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
Here is a new Gospel release from The Singing Byrds. Song is written by Jeanie Byrd Bailey

TIM SAUL feat ELSA ESMERALDA  24 George St (radio edit) (S)     
Datum:2023-01-05Label: Bark At Your OwnerHemsida: Releasedatum: 2023-01-06
24 George St. is the 2nd single to be shared from Tim Saul's new LP 'Thresholds'. A timelessly hypnotic song featuring the beguiling vocals of Swedish artist Elsa Esmeralda (London Elektricity).

Easter Monday during Lockdown . A pop-up studio in a cavernous basement of an old Victorian townhouse – part surrealist shebeen, part North African souk. The building has been home to many generations of story-tellers, tradesmen & musical instrument makers, including it's current caretaker Jane Bom-Bane. On this day, ghosts bounce straight off of the walls & into the track as generations take their place at the Lucid table. A visual celebration of a unique place & all the people who came before & paved the way for us.

The album Thresholds is Released Feb 3rd 2023 through Bark at Your Owner/ ICEA.

JÖRGEN ANDERSSON  I´ll be Tarzan (S)     
Datum:2023-01-04Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-04
“If you´r a girl ´ll be a man, but babe if you are Jane a´ll be Tarzan” , Jörgen Andersson – as a songwriter praised by Per Gessle of Roxette and as an elite latin dancer solely outpowered by Swedish Dancing With the Stars judge Ann Wilson – releases “I´ll be Tarzan” Jörgen declares to his love that he will do all possible to please. Nice vers with unusual chord and a light-hearted catchy chorus. And close the song with the fact, “A singer with a dissident voice, I’ll be that to…”

DUSTY MOATS  Honky tonk ways (S)     
Datum:2023-01-03Label: Hemsida: Releasedatum: 
Happy New Year and welcome to 2023! Dusty Moats and Powerhouse Promotions are excited to bring Dusty's 5th single HONKY TONK WAYS to radio. HONKY TONK WAYS is high energy song about missing the neon lights, loud music, drinkin', dancin' and way of life of the Honky Tonker. The unmistakable 90's throwback groove will have you tapping your feet. singing along, and itchin' to get to tonkin' in the spot you stand. It was produced and recorded by Drew Hall @ Rosewood Studios in Tyler TX.

REXORIA  Light up the sky (S)     
Datum:2023-01-03Label: Black Lodge RecordsHemsida: blacklodge.se/artists/rexoria/Releasedatum: 2023-01-06
Music & Lyrics: Frida Ohlin, Martin Gustavsson, Jonas Gustavsson

PUMA  En är aldrig nog (S)     
Datum:2023-01-03Label: Talking MusicHemsida: Releasedatum: 
PUMA a.k.a Elin Boberg som bor i Göteborg, men med rötter i Hallstahammar

BERTIL EDIN  Love Is What We’re Living For (S)     
Datum:2023-01-03Label: Talking MusicHemsida: Releasedatum: 
Bertil Edin som bor i Stockholm, men med rötter i Gävle

ENOK  You and I (S)     
Datum:2023-01-03Label: Hemsida: Releasedatum: 
ENOK aka Tomas Enochsson som bor i Stockholm, men med rötter utanför Värnamo

L.A. EDWARDS  Let it out (S)     
Datum:2023-01-02Label: Hemsida: Releasedatum: 
L.A. Edwards är en brödra-trio från Seattle. Nya plattan "Out of the Heart of Darkness" bjder på elva starka låtar i gränslandet mellan americana och heartland-rock. En julafton för Tom Petty-fans! Första singeln "Let It Out" finns med i ett kommande avsnitt av succé-serien Yellowstone. L.A. Edwards turnerar flitigt i Europa i februari och besöker bland annat Rootsy Winter Fest i Falkenberg!

KALEVI  Charlotte-Anne (S)     
Datum:2023-01-02Label: Hemsida: Releasedatum: 
sound with echoes from the 70, 80, och 90-ties. The lyrics can be about relationships, about loss and longing, love or joy of life.

EP “Kalevi” with five songs and singel “Black rain” was released 2020. LP “Kalevi 1” containing ten songs and singel “Tears” was released 2021. Singel “Lies” was released 2022. In 2023 the band will release songs from upcoming LP “Kalevi 2”.

The members of KALEVI are from Sweden but live at this moment in Sweden, France and Germany. Band members are: Jukka Kalevi Sarja, guitar vocals sång, Nils Löfstedt, guitar, Kent Näslund, Bass, Tony Persson, drums and Alexander Löfstedt, guitar.

MIKE HUGHES  Don´t trip over my shoes (S)     
Datum:2022-12-30Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
I hope everyone is ready for a Great New Year! Please find a Country Song "Don't Trip Over My Shoes", performed and written by Mike Hughes. Produced by Big Bear Creek Music & being distributed by Hill Topper Music Group.

PONTUS J BLACK  God Gave Me The Blues (A)     
Datum:2022-12-28Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-01
Pontus J Back släpper sin nya produktion ”God Gave Me The Blues” digitalt 1 januari 2023.

2015 blev Pontus J. Back från Finland invald i Blues Hall of Fame. Enligt honom själv en rejäl överraskning. - Jag har ju främst lirat rock, dock även blues då och då, säger Pontus. Innan hans karriär som turnérande rockmusiker tog fart var han faktiskt aktiv i några mer lokala bluesband. Bluesen blev kanske mer präglad efter att han kom i kontakt med gitarristen Micky Moody (Whitesnake). Även samarbetet med Steve Simpson (Frankie Miller Band) innehöll mycket rhythm & blues. Senare blev det mera rak rock and roll samt Southern Rock i och med att han turnerade med bland annat John Coghlan (Status Quo), Mike Estes (Lynyrd Skynyrd) och Dave Hlubek (Molly Hatchet.

AL WATKINS  Just over in The Glory Land (S)     
Datum:2022-12-28Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
Written by James W. Acuff, pub.1906.

I hope everyone had a Great Christmas and ready for a Great New Year. Please find a new Gospel release from Al Watkins.

THE McNICHOLS  Big ole liar (S)     
Datum:2022-12-27Label: Glory Train RecordsHemsida: Releasedatum: 
Here is a new Gospel release from The McNichols. Song is written by Troy McNichols

DOWNTOWN MYSTIC  Rock´n´Roll Romantic (A)     
Datum:2022-12-25Label: Sha-La MusicHemsida: Releasedatum: 2022-12-21

NATALIE JEAN  Where do we go from here? (A)     
Datum:2022-12-25Label: Jean RecordsHemsida: www.natalie-jean.comReleasedatum: 2022-12-19
“Where Do We Go From Here?” is a 15 song album which addresses the worlds issues. Natalie Jean is not trying to change your mind. She wants her listener to place themselves in someone else's shoes, while getting the sense of urgency, loss, and pain. She wants to help heal a world, that has seemingly has lost its way.

While most of the songs were written by Natalie Jean, she has four co-writes on the album, “This House” and “The Letting Go” with Lyrcist Michael Peloso, “We Kneel” with Rapper Darick Spears, and “Love Your Own Power” with Lyricist Mike Greenly.

Three of the songs from the album have already garnered some awards. “What Would You Do for Love?” won silver medals for Social Impact and Female Vocalist and “You Don’t Know Me” won a Gold medal in the Global Music Awards. “Love Your Own Power” won for Message Song in the Clouzine International Music Awards, and was nominated in the Hollywood Music and Media Awards (HMMA) for Social Impact/Message song. The Letting Go has won many awards. She recently won Versatile Artist of The Year in the 2019 Josie Music Awards.

Natalie Jean is an award winning singer/songwriter performer. She is a Voting Member with the Recording Academy. She has been nominated over 100 times for her music and has won numerous awards. She writes and performs for many genres, which would include Jazz, R&B, Blues, Dance, Pop, Country, Rap, Heavy Metal, Americana, and Contemporary.

250 KG KÄRLEK  
 1. Äntligen helg
 2. Naken
 3. Naken (remix)
     
Datum:2022-12-22Label: Hemsida: Releasedatum: 2022-12-23
I morgon deb 23/12 släpps ”Äntligen helg” med 250kg kärlek som är producerad och skriven tillsammans av/med Niclas Kings som haft ett dussintal Billboard ettor med bl.a. J-Lo. "Äntligen Helg" en plåga som bandet hoppas att ni kommer att gilla.

Kultlåten Naken är en låt som kom till under en cykelfärd på väg till bandets replokal i Fryshuset i Stockholm när bandets frontfigur Anders Kedhammar passerade en nakenbadare i Årstaviken. Mälarens grumliga och något kalla vatten till trots, gick det inte att ta miste på att se mannens glädje i detta naturliga tillstånd.

Skrattande trampade Anders vidare nynnande på de inledande orden till ”Naken”. Låten blev och är fortfarande en stor hit för bandet 250kg kärlek, som nu streamat miljoners gånger på Spotify. En låt som samtidigt grundade en helt ny changer och era som också fått nytt fräscht liv på svenska scener under de senare åren, insprerat flera andra band att köra i samma anda. Naken gick helt enkelt från kul till kult och som öppnat dörrar för många av bandets kollegor.

250kg kärleks grundare Anders Kedhammar får ofta frågan om det fortfarande är lika roligt att spela låten efter alla dessa år och svaret är enkelt. ”Ja, för f-n! Den sprider glädje och skingrar under dryga tre minuter vardagens gråa moln”.

Nu firar som sagt bandet och ”Naken” 25-år och idag är det dags för att släppa en dansremix av låten 2022 på samtliga digitala plattformar! Så, från oss i 250kg kärlek, hoppas vi att ni som varit med från början, ni som hoppat på under resans gång och även massa nya resenärer på detta kärlekstuffande Lovetrain väljer och fuldansat att lägga denna nya hyllning till livet, i era spellistor.

MOUNIA  Maghreb Matalan (S)     
Datum:2022-12-22Label: Primary Rock RecordsHemsida: Releasedatum: 
Mounia är en ung marockansk kvinna från den legendariska orten Essaouira, där Leonard Cohen och Jimi Hendrix hängde på 60-talet och vars urgamla stadsmur förekommer i Game of Thrones. Vi strålade samman när jag var där nere 2020, jag gästade hennes konsert första kvällen och hon min, några dagar senare. Bägge gångerna med just den här låten som handlar om Marocko och som uttrycker både en kritik men också stor kärlek till landet.

Ursprunget är en telefondemo Mounia spelade in med sin dåvarande pojkvän på gitarr. Jag har sedan lagt på mandolin, bas, slagverk, orgel, piano och cello hemma i Primary Rock Studio och även redigerat, mixat och mastrat det hela där.

Man kan se det som en liten aptitretare för vårt fortsatta samarbete där det är tänkt att hon ska skriva låtar och skicka till mig för att jag ska göra musikbakgrunder i samråd med henne som hon sen ska spela in sång till, fast då i en riktig studio nere i Essaouira. / Georga

JOHAN SKOOG  Given by God (S)     
Datum:2022-12-22Label: Hemsida: Releasedatum: 2023-01-05
Jag har gjort en låt i kyrkligt tema och jag kommer att skänka mina rättigheter till favör för Ukraina. Även producenten Martin Klaman skänker sin del som arrangör.

Jag får även veta i veckan om låten kommer att sändas i god.tv där jag går ut med budskapet att låten behöver spridas och användas så mycket det bara går. Filminspelningen är redan gjord men vi väntar på klartecken.

PY BÄCKMAN  Frid på jorden (S)     
Datum:2022-12-20Label: Hemsida: www.pybackman.seReleasedatum: 2022-12-12
Ny Julmusik "Frid på jorden", skriven av Py Bäckman aktuell i "Så Mycket Bättre" tillsammans med Nordman där Py var den tredje medlemmen och har skrivit mest alla deras texter. Nu är hon högaktuell och släpper fantastiska låtar mest hela tiden . Så lägg gärna in hennes Jul sång på era spellistor och dela i era sociala medier, så vi får höra hennes julmusik till helgen.

L.J. COON  I know I´m just the other one (S)     
Datum:2022-12-19Label: Hemsida: Releasedatum: 
Just wanted to share this cute little 'Porcupine Lounge act' singing it's Little Heart out ... Give it a Listen, Let me know what you think, and How Much it Tickles your Funny Bone !! Coming soon 'Youtube Video' !! // L J

 

SNL-listan drivs sedan starten 2003 av Göran Ohlzon som ett hobbyprojekt.

Jag sponsrar dessa idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                 
Gör det Du också!

    
© and ®:  Göran Ohlzon 2003-2023